smart toont elektrische SUV op IAA in Munchen

Als alles goed gaat, gaat in september de IAA in Munchen door. Daar zal smart haar toekomst presenteren onder de vorm van een nieuwe SUV.

De kleine stadswagentjes blijken dan toch niet eindeloos te verkopen en dus wil smart een nieuw segment aansnijden. Eelektrisch en SUV zijn hip dezer dagen, dus smart springt op die kar en zal in september een nieuwe elektrische SUV presenteren.

platform-concept

Voor de ontwikkeling ervan zorgde Daimler in samenwerking met Geely, nadat smart twee jaar geleden deels door die Chinese groep werd overgenomen. Daimler nam daarbij het design voor haar rekening, Geely zorgde voor de technische ontwikkeling. Daarmee zal de nieuwe smart SUV waarschijnlijk gebruik gaan maken van Geely's SEA-platform dat ook bij Lotus, Lynk & Co en ook Volvo zal te zien zijn in de toekomst. De productie van de toekomstige smart zal ook in China plaatsvinden, aangezien de smart-fabriek in het Franse Hambach eerder al aan Ineos werd verkocht.

Als we AutoExpress mogen geloven zal de smart SUV eerst in conceptvorm worden getoond. Die zal een aantal designkenmerken uit de korte smart-geschiedenis overnemen. Dan hebben we het over de tweekleurige lak die oorspronkelijk het tridion-veiligheidskooi met daarop vervangbare kunststof panelen voorstelde.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws