BMW plaagt met nieuwe M240i

BMW 2 Reeks 2021 teaser

Een nieuwe generatie 2 Reeks Coupé zit klaar in de pijplijn bij BMW. In tegenstelling tot broertje 1 Reeks zal die niet overstappen naar voorwielaandrijving maar zijn achterwielaangedreven chassis behouden. Met plaagstoten van de M240i-uitvoering maakt het merk uit München ons alvast warm.

Er was lang een debat over de aandrijving van de nieuwe generatie 2 Reeks Coupe (en cabrio). Want de boekhouding bij BMW had natuurlijk maar al te graag dat die het UKL-platform van pakweg de X1, 1 Reeks en Mini over zou nemen. Voorwielaangedreven... maar wel klaar voor elektrificatie. Met de eerste info over de nieuwe generatie is het officieel duidelijk dat BMW vasthoudt aan het huidige platform van de 2 Reeks. Daardoor achterwielaandrijving én plaats voor een potige zes-in-lijn.

xDrive

De eerste info van de M240i moet toekomstige klanten alvast warm maken. Die strafste uitvoering tot de komst van de M2 doet het alvast met de gekende 3-liter zes-in-lijn van het Duitse merk. In de nieuwe generatie goed voor 374 pk die via een 8-trapsautomaat naar de vier wielen mag gestuurd worden. Inderdaad, de M240i gaat standaard door het leven als M204i xDrive. Of het dan niet knullig is dat BMW al die moeite heeft gedaan om toch voor het achterwielaangedreven chassis te kiezen? Niet helemaal. Want zonder dat chassis was er geen plaats geweest voor de zes-in-lijn. Kiezen en verliezen dus.

BMW 2 Reeks 2021 teaser

Voorts blijft BMW trouwens karig met informatie. Buiten een rist foto's van een afgeplakt exemplaar krijgen we verder te horen dat de 2 Reeks dit najaar de verkoop in moet gaan. De M2? Daar bestaat momenteel nog wat onduidelijkheid over. De geruchten in de wandelgangen spreken over ten vroegste 2023.

BMW 2 Reeks 2021 teaser
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws