Opel Mokka krijgt GT-trekjes

opel mokka vizor front 2020

Opel laat met mondjesmaat meer informatie vrij over de nieuwe Mokka. Nadat we al vernamen dat de kleine crossover van Opel voortaan ook een elektrische variant krijgt, krijgen we nu de neus te zien.

De Opels uit de jaren 70 hadden een soortgelijke blik. De motorkap lichtjes over de koplampen getrokken, zo werd een gemene blik uitgelokt bij onder andere de Opel Manta coupé. Afgelopen jaren kwam dat design terug in de concept cars die Opel liet zien, met name de Opel GT X Experimental uit 2018. Die 'designtrekken die ook overvloeien naar productiemodellen', daar zie je nu het resultaat van.

in 't vizier

Opel heeft zelfs een naam verzonnen voor de blik van de Mokka, die ook andere modellen zal kenmerken in de toekomst. "Vizor", zo mag de look gaan heten. Het heeft een beetje weg van de Kodo-benaming voor het design bij Mazda. Vizor is Engels voor vizier en duidt op het feit dat koplampen en grille een beetje dieper in de neus liggen, net als bij een vizier van een motorhelm. De volgende Opel die die look krijgt is de Astra, die gepland staat voor 2021.

opel mokka vizor front 2020
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Autofreak 10:37
afbeelding van Autofreak

Neus doet mij vooral denken aan mijn Opel Manta van weleer,mijn eerste eigen Opel.Mooie sportieve auto waar ik destijds veel plezier aan beleefd heb.De nieuwe Mokka ziet er veel belovend uit,ben benieuwd naar de definitieve foto's.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws