Vijfde generatie Hyundai Santa Fe staat al klaar in de startblokken

Hyundai Santa Fe 2020 teaser

Hyundai zal dit najaar nog de vijfde generatie van de Santa Fe lanceren. Eigenaardig, want generatie vier zag nog maar in 2018 het levenslicht. De reden van de korte productierun? Generatie 5 staat op een platform dat elektrificatie toelaat.

Dat ze bij Hyundai snel durven schakelen is al meermaals bewezen. Want waar constructeurs vaak jarenlang plagen met het idee van elektrificatie doet Hyundai het gewoon met de Kona en Ioniq. Meer nog, het merk heeft zowat elke aandrijving in haar aanbod, van benzine, over plug-in tot waterstof. De huidige Sante Fe (RIJTEST) past volgens het Zuid-Koreaanse merk niet meer in haar gamma. Waardoor hij na amper 2 jaar (!) zal vervangen worden door generatie vijf.

(Plug-in)hybride

Die vijfde generatie zal uiteraard uitpakken met Hyundai's nieuw familiegezicht. Die vervangt de "Audi-grille" door een breed uitgesmeerde grille. Peugeot-gewijs loopt de dagrijverlichting voortaan door in twee klauwen. Waardoor je twee T's krijgt. De T van, euhm, Thyundai?

Belangrijker zijn de fundamenten onder de carrosserie, Hyundai spreekt over haar platform van de derde generatie (#Marketing). Belangrijker is dat dit nieuwe platform elektrificatie toelaat. Over een full-EV spreekt Hyundai niet, wel over hybride- en plug-inmotoren. Broodnodig in Europa, waar elke CO2 wordt afgestraft. Dit najaar rolt de vijfde generatie Santa Fe richting de dealers.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws