Maserati plaagt verder met eerbetoon aan Stirling Moss

Maserati MC20 2020

Normaal moest het doek er deze maand af, maar de coronacrisis strooide roet in het eten. Maserati plaagt dus noodgedwongen verder wat plaatjes van zijn nieuwe sportwagen, die voorlopig de naam MC20 meekrijgt.

Op de nieuwe beelden die Maserati de wereld instuurt, zien we een strakgelijnde tweezitter met motor centraal achterin. Dat sluit aan bij de beelden van de testmule met middenmotor die de Italianen enkele maanden geleden verspreidden. Met de nieuwe Maserati, die de codenaam MC20 meekrijgt, willen ze in Modena terugkeren naar de circuits waar ze tien jaar geleden met de MC12 successen boekten.

Maserati MC20 2020

Maserati gaf het prototype van zijn MC20 een speciale wrap mee als eerbetoon aan sir Stirling Moss, die vorige maand overleed. De wrap verwijst naar de Maserati Eldorado die voor het eerst uitreed in 1958, met Moss achter het stuur. Zowat dag op dag 64 jaar geleden, op 13 mei 1956, behaalde Moss de overwinning in de GP van Monaco, achter het stuur van een Maserati 250F.

Maserati MC20 2020

Over de Maserati MC20 is intussen nog niet veel meer geweten, behalve dat hij een volledig nieuw ontwikkelde motor krijgt, volledig ontworpen en gebouwd in Modena. Of die een of andere vorm van hybride ondersteuning krijgt, is dus nog niet duidelijk. Al lijkt het ons van wel.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws