Volkswagen toont eerste glimp "Ford" Amarok

Volkswagen Amarok Ford Teaser 2022

Volkswagen plant binnen 2 jaar een nieuwe Amarok pick-up op de markt te brengen. Die zal op de technische basis van de Ford Ranger gaan staan. Met een eerste schets toont VW welke designrichting het uit wil gaan.

Dat het jaarverslag van Volkswagen dat vandaag online werd gehouden vooral een saaie hap was, dat kan je wel raden. Want er werd geworpen met cijfers en prognoses. Tussen de eenheidsdrab door was er echter ook plaats voor een plaagplaatje of twee. Bij de onderstreping van de samenwerking met Ford was er even plaats voor een plaagstoot van de nieuwe generatie Amarok. Interessant, gezien die pick-up gebaseerd zal worden op de nieuwe generatie Ford Ranger.

2022

Inderdaad, Ford zal instaan voor de ontwikkeling van de nieuwe Amarok pick-up. Geen slechte keuze van VW, gezien Ford enkele van de best verkopende pick-ups ter wereld bouwt. In ruil krijgt Ford een Transit Connect op basis van de nieuwe Volkswagen Caddy. Over welke motoren de Amarok zal beschikken is momenteel nog niet geheel duidelijk. Een eerste plaagstoot toont alvast wel het design.

Zo zal de Amarok het familiegezicht overnemen waarbij de koplampen overlopen in de grille. Dat de uiteindelijk versie iets minder opgeklopt zal zijn dan op deze designschets, dat spreekt voor zich. Tegen 2022 wil Volkswagen de tweede generatie Amarok commercialiseren. Waardoor de huidige aan de winter van zijn carrière start.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws