Voorwaarts: Deze nieuwe auto's verwachten we in 2019

motorshow1989

2019 belooft opnieuw een goed jaar te worden als je uitkijkt naar nieuwe automodellen. Want nu al is de agenda van de lanceringen goed gevuld.

Elk automerk heeft voor het komend jaar wel iets nieuws in de coulissen staan. Van een zoveelste crossover, een elektrische sportwagen, tot een facelift van hun goedverkopende model.




Alfa Romeo

alfa romeo giulietta 2019 render

Volgens bepaalde bronnen werkt Alfa Romeo aan een nieuwe Giulietta. De houdige mag na een carrière van dik acht jaar vervangen worden. De nieuwe zou het DNA van de Giulia meekrijgen en dat kunnen wij wel smaken.


Audi

audi e-tron suv

Audi heeft allereerst natuurlijk de lancering van de e-tron op het programma staan. Later volgen ook nog een RS 5 Sportback en een RS 7 Sportback. Ook de Audi A3 krijgt dit jaar een opvolger. Of een SUV-coupé in de vorm van de Q4 dit jaar al wordt gelanceerd is nog even koffiedik kijken.


BMW

bmw 8 Gran Coupé

Bij BMW hebben ze de handen vol met de nieuwe 3 Reeks. Nadien verschijnen ook de X2 M35i en de X3 M en X4 M op het toneel, samen met de Z4 Roadster. Ook de X7 superSUV mag je dit jaar bij de dealer verwachten, net als een nieuwe X6 en de 8 Reeks Gran Coupé.


Citroën

ds 7 Crossback e-tense

De nieuwe C5 Aircross kan je binnenkort al gaan ophalen bij de dealers. Bij DS verwachten we de DS 3 Crossback en misschien belangrijker, de DS 7 Crossback E-Tense dit jaar in de showroom.


Ford

Bij Ford hebben de modellen hun grootste wijzigingen net gehad, met de nieuwe Focus en de Mustang facelift voorop. Voor de Focus verwachten we dit jaar de Focus ST met een goeie 275 pk, de facelift van de Edge kan je al op het salon van Brussel gaan bekijken. Verder is het afwachten of de Mondeo Clipper Hybrid veel potten kan breken in hybrideland.


Honda

De CR-V Hybrid is Honda's belangrijkste nieuwigheid voor komend jaar. Later op het jaar zullen ze ook het doek halen van hun Urban EV, een kleine elektrische stadswagen.


Hyundai

hyundai i30 fastback n

Ook bij Hyundai werden in 2018 al een aantal belangrijke nieuwigheden ingevoerd, waardoor 2019 vooral het jaar van dei30 N Fastback en de Nexo mag worden.


Jeep

Wacht je niet op de lancering van de nieuwe Wrangler, dan is de komende Compass Trailhawk misschien wel iets voor jou, bij Jeep.


Kia

kia soul ev 2019

De Kia Proceed en Sportage facelift krijgen de nodige aandacht in 2019, al kijken wij eigenlijk uit naar de nieuwste generatie van de Soul EV.


Land Rover

land rover defender teaser

Misschien heb je het gemist, maar de nieuwe Range Rover Evoque werd pas gelanceerd. Alle ogen bij Land Rover staan dus daarop gericht.


Lexus

Geen GS meer in Europa, daarentegen wordt de ES de nieuwe middenklasser van Lexus. Samen met de UX zorgt hij voor de nieuwigheid in het gamma.


Mazda

mazda 3 2019

Mazda heeft pas de Mazda 3 voorgesteld. Die gaat gebruik maken van hun SkyActiv-X motoren. Het zijn de belangrijkste nieuwigheden in het Japanse aanbod.


Mercedes

mercedes eqc

Mogen we de EQC de grootste nieuwigheid in jaren bij Mercedes noemen? Verder lanceren ze dit jaar ook de B-Klasse, de nieuwe CLA en de AMG A45 4Matic.


Mini

Mini lanceert dit jaar de Mini EV, de elektische versie van hun hatchback. Het is nog even afwachten vooraleer we weten of dit de nieuwigheid voor het Brusselse Autosalon wordt.


Opel

Dit jaar komt Opel met een nieuwe Corsa en ook de Vivaro krijgt een nieuwe iteratie. Daarnaast is het gissen naar de wereldpremière die Opel op het Autosalon in Brussel voorstelt.


Peugeot

peugeot 508 SW hybrid

2019 wordt een belangrijk jaar voor Peugeot. Niet alleen wordt de nieuwe 208 voorgesteld, met nadien ook de 2008 afgeleide. Ook rolt Peugeot hun plug-in hybride matten uit met de 508, 5008 & 3008 HYbrid.


Porsche

porsche 911 992

Het zou gelogen zijn mochten we zeggen dat we niet uitkijken naar de nieuwe 911 (992). Later dit jaar wordt ook de productieversie van de Taycan gepresenteerd. Er zou ook een Cayenne Coupé in de pijplijn zitten voor 2019, maar of we die toejuichen...


Renault

renault zoe facelift 2019

Als Peugeot een nieuwe 208 heeft, dan heeft Renault een nieuwe Clio nodig. Die zou in 2019 nog het levenslicht zien. Verder zijn er facelifts voor de ZOE en de Twingo.


Seat

seat leon 2019 render

De nieuwigheid bij Seat na alle SUV's en crossovers uit 2018 is de Leon. Al zal die nog moeten wachten tot ze bij Volkswagen de nieuwe Golf hebben voorgesteld.


Skoda

skoda scala 2019

In tegenstelling tot zustermerk Seat maakt Skoda het zichzelf lekker druk met de lancering van de Scala en de Kodiaq RS. Verder komt er ook nog een nieuwe Octavia aan, heeft de Superb nood aan een facelift en broedt Skoda nog op een kleine SUV.


Tesla

tesla model 3

Bij Tesla zullen de dealers blij zijn dat ze eindelijk de Model 3 kunnen meegeven aan de wachtende klant. Het wordt afwachten hoeveel druk die wagen op de concurrentie zal uitoefenen.


Toyota

toyota supra 2019 leaked

Toyota zoekt het in 2019 een beetje in de nostalgie. Zo is er opnieuw een Corolla en komt er ook weer een Camry. De nieuwe RAV4 behoudt gewoon zijn naam, terwijl ook de Supra pas aangekondigd werd voor dit jaar.


Volkswagen

volkswagen golf 2018 render

Grootste nieuwigheid bij VW is natuurlijk de Golf VIII. Die wordt vergezeld door wat kleinere niwuigheden zoals de T-Roc R en de Passat facelift. De T-Cross verschijnt bij de dealers en Volkswagen zou ook werken aan een Arteon Shooting Brake.


Volvo

volvo concept cars xc20

Volvo zal het vooral druk hebben met de lancering van de S60 die geen dieselmotoren krijgt maar wel uitgerust wordt met een plug-in hybride of twee. Wie dacht dat het hele gamma daarmee vernieuwd was heeft het mis, want volgens bepaalde bronnen zou de XC20 ook nog dit jaar voorgesteld worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Johan De Bruycker 14:52
afbeelding van Johan De Bruycker

Citroën en Ds zitten niet meer onder één dak maar zijn twee aparte merken! Wanneer gaan jullie het eindelijk eens leren, PRUTSERS.

Kenny 12:51
afbeelding van Kenny

Klopt dat het sinds kort aparte merken zijn, maar ze zijn hoe dan ook met elkaar verbonden. Het artikel maakt er imho ook een duidelijk onderscheid in.
Er zijn trouwens andere manieren om iemand daarop attent te maken. Ik noem jou toch ook geen PRUTSER omdat je bv. de 'S' van 'DS' niet in hoofdletters typt? ;-)

andre123 13:06
afbeelding van andre123

typisch voorbeeld van hoe verzuurd de mensen zijn tegenwoordig.
trouwens DS is zoveel apart als volkswagen en audi

MilleMiglia 20:54
afbeelding van MilleMiglia

Is de nieuwe land rover defender ook niet gepland voor dit jaar?

Wim 13:38
afbeelding van Wim

Is die niet al 5 jaar gepland? ;) Nee idd, die verwachten we ook in 2019.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws