Gelekt: is dit Alfa Romeo’s elektrische crossover?

Alfa Romeo elektrische SUV 2023

Ga je vandaag kijken in een Alfa Romeo-showroom, dan vind je er flink wat knappe modellen. Wat je er echter nagenoeg niet vindt, zijn elektrische modellen. Dit kan wel eens de auto zijn die daar verandering in gaat brengen… Al zijn we er nog niet helemaal uit of dat enkel geldt voor het ‘elektrische’ of ook voor het ‘knappe’ deeltje.

Binnen amper vier jaar is Alfa Romeo een zuiver elektrisch merk, echt waar. Dat valt er vandaag alleen nog niet aan te zien, want de meest geëlektrificeerde gezinswagen van het merk is een Tonale met een extra stekkerpoort. Hun eerste zuiver elektrische model, de 33 Stradale, komt dan weer slechts in een oplage van 33 stuks op de markt waarvan een groot deel ook nog eens een V6-benzinemotor mee krijgt. Verder zijn er plannen voor een elektrische Giulia-opvolger met dik 1.000 pk, maar daar ga je het grote publiek natuurlijk ook niet mee bereiken. Nee, wat het grote publiek vraagt is een compacte crossover op stroom.

Even wennen…

Dat is dan ook precies wat ze volgend jaar voorgeschoteld gaan krijgen, en ze moeten zo lang zelfs niet wachten om hem te mogen zien. Het Koreaanse Autospy heeft er namelijk nu al een aantal foto's van uit het internet gevist, en alles wijst erop dat we hier kijken naar een elektrische Alfa-crossover in het B-segment. Zo toont één van de beelden een illustratie van een accupakketje onder de bodem, en een elektromotor op de vooras — sorry, Alfisti. Verder valt onze mond vooral open van de looks, want het SUV’tje lijkt een Stelvio-neus te willen combineren met een dosis LED-stippellijnen en een nogal grof gevormde Scudetto-grille. Achteraan zit er dan weer een vreemde knik bij de C-Stijl… Met andere woorden: misschien moeten we nog even aan het ding wennen.

Alfa Romeo elektrische SUV 2023

Of je dit nu een knappe verschijning vindt of niet; wij zetten er alvast ons geld op dat dit een best competent EV’tje wordt. Zijn formaat en zijn voorwielaandrijving doen ons namelijk vermoeden dat de elektro-Alfa op het e-CMP-platform staat van pakweg de Peugeot e-2008 en vooral Auto van het Jaar Jeep Avenger. Die modelletjes weten een rijbereik van zo’n 400 kilometer te halen uit een compacte 54 kWh-accu dankzij een laag gewicht en een zuinige motor. Die laatste is 156 pk sterk, dus stiekem is dat al niet verkeerd voor een compacte Alfa Romeo.

Alfa Romeo elektrische SUV 2023

Het enige dat we nu nog nodig hebben is een naam, en daar zijn de Italianen zelf ook nog niet helemaal uit. Zo lanceerden ze een paar maanden geleden nog een oproep aan hun fans om voorstellen in te sturen, nadat er een tijd lang geruchten circuleerden dat het model ‘Brennero’ ging heten. We leren in de eerste helft van 2024 wat het geworden is, want dan wordt de elektrische Alfa Romeo-crossover onthuld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws