Breek: Dit is de nieuwe Volkswagen Tiguan (2023)

Volkswagen Tiguan leaked 2023

Binnen enkele weken trekt Volkswagen het doek van de nieuwe generatie Tiguan. De sluier wordt echter nu al volledig gelicht dankzij een lek op het internet. Maak kennis met de derde generatie Tiguan!

De Tiguan heeft als hoger broertje van de Golf er tot nog toe een ongelooflijk sterke carrière op zitten. Want sinds zijn eerste generatie was het een absolute bestseller voor Volkswagen. Het is dan ook geen verrassing dat het Duitse merk - ondanks de elektrische revolutie - nog een plaats ziet voor een nagelnieuwe generatie. Die derde generatie wordt waarschijnlijk in september onthuld tijdens het Duitse autosalon IAA. Helaas voor Volkswagen wist het internet al wat sneller beslag te leggen op wat plaatjes. Dit is 'm dan, de Tiguan 3.0.

ID achterna

Het Duitse MQB-Coding & Retrofit wist via een nog onduidelijke reden beslag te leggen op een drietal plaatjes. Genoeg om de derde generatie Tiguan in vol ornaat te tonen. Daarbij valt meteen op dat hij qua design zijn elektrische broertjes van de ID-lijn achterna gaat. Zo wisselt de Tiguan zijn strakke hoeken in voor een meer golvend lijnenspel. De lichten op de snuit worden aan elkaar gelinkt door een zwarte strook, terwijl ook achteraan een doorlopende lichtstrook het mooi weer maakt.

Volkswagen Tiguan leaked 2023

Binnenin gaat een knoet van een tablet met de aandacht lopen, terwijl de middentunnel opvallend minimalistisch is vorm gegeven. De versnellingspook voor de automaat, die lijkt verhuisd achter het stuur. Qua voetafdruk zal de nieuwe Tiguan zowat identiek zijn aan zijn voorganger (4,55 meter) al groeit de koffer wel tot 648 liter. Die info kregen we eerder al van Volkswagen. Net zoals het feit dat de Tiguan plug-in tot wel 100 km ver moet geraken op elektrokracht. Met de focus op elektrificatie in leasingland zijn we benieuwd hoe goed deze nieuwe Tiguan het zal doen.

Volkswagen Tiguan leaked 2023

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Edison 22:39
afbeelding van Edison

Tiguan gaat ID achterna… het omgekeerde was nochtans beter geweest.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws