Nee, dit is niet de Tesla Model 2!

Tesla Model 2 factcheck

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar een kleinere, meer betaalbare, hatchback van Tesla. Daar springt het internet gretig op in. Want sinds enkele dagen doen er plaatjes de ronde die een mysterieuze "Model 2" tonen in camouflagepak. Complete lariekoek natuurlijk. En wel hierom.

Kijk, als het gaat over een Tesla van 30.000 euro, dan zijn we de eersten die mee op de hypetrein springen. Toch is het daardoor gevaarlijk om blind te zijn voor de realiteit. Dat werd nog maar eens duidelijk op het internet de voorbije dagen. Want plots doken er foto's op van een gecamoufleerde Tesla die wel eens Elon Musks nieuw strijdwapen zou kunnen zijn. We moeten echter je enthousiasme temperen. Want nee, dit is niet de nieuwe Tesla Model 2.

Tesla CX-30?

Neem je de loep en het grote boek der auto's uit je schuif, dan zal je al snel enkele eigenaardigheden opvallen rond het testsubject. Te beginnen met het feit dat de afgebeelde auto onder zijn camouflage een klassieke tankklep en achterbumper met uitsparingen voor een uitlaat heeft zitten. Kijk je nog wat verder, dan zal je merken dat iemand simpelweg designkenmerken van Tesla op een Mazda CX-30 heeft geplakt. Jep! Dit is simpelweg een Mazda CX-30 met de snoet, velgen en achterlichten van een Tesla. Wat anderzijds een weggever kon zijn; Tesla heeft nog nooit een auto met camouflage de baan opgestuurd. Het toon simpelweg het afgewerkte design en gaat dan publiekelijk enkele jaren aan het testen.

De hamvraag die blijft is of het hier nu gaat over een photoshop of daadwerkelijk een verbouwde Mazda CX-30. Een derde piste zou evenwel kunnen zijn dat een Chinees automerk van plan is om een model te lanceren met designkenmerken van beide wagens. Plagiaat zeg maar. Waardoor we dus spijtig genoeg een droom moeten opbergen. Want het lijkt er op dat opperhoofd Elon geen plannen heeft om binnen korte tijd een goedkoper model onder de Model 3 aan te bieden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
suskewiet 17:20
afbeelding van suskewiet

net op een moment dat de aandelen van tesla er niet al te goed uit zien...'t zal weer toeval zijn

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws