Betrapte MG "Cyberster" doet de ronde op het internet

MG cyberster leaked

Eind dit jaar zou MG ons voor het eerst een glimp gaan tonen van haar nieuwe elektrische cabrio. Die spirituele opvolger van de MGB doet nu al de rond op sociale media dankzij enkele vage foto's. Vooral het interieur met "Yoke"-stuurwiel kaapt de aandacht weg.

Dat MG volop bezig is aan een elektrische cabrio is een publiek geheim. Volgend jaar viert het merk namelijk haar honderdste verjaardag en dat lijkt het ideale moment om hulde te brengen aan de iconische MGA en MGB met een spirituele opvolger. Die opvolger werd nu al gesnapt in het wild en doet - uiteraard - de ronde op het internet.

MG4 als basis

Het design van die gesnapte roadster is eigenlijk geen verrassing. In 2021 trok MG namelijk al het doek van de Cyberster conceptwagen. Het uiteindelijke productiemodel is een net iets bravere versie van die uitbundige concept. Zoals dat wel vaker gaat uiteraard. Op de eerste plaatjes valt een vrij fors gelijnde tweezitter op. Verwacht dus geen auto à la Mazda MX-5. Deze MG "Roadster" lijkt net dat tikkeltje groter te worden.

Een officiële naam hebben we trouwens nog niet, technische details misschien al wel. Zo liet MG eerder aan Autofans vallen dat deze Roadster zich laat baseren op het gloednieuwe chassis dat ook haar dienst doet onder de MG4 hatchback. Dat chassis pronkt met zaken zoals achterwielaandrijving, een zo goed als 50/50 gewichtsverdeling en een batterij die niet hoger is dan een frisdrankblikje van 33 cl. Kijk we even naar de topversie van de MG4, dan zien we een elektromotor van 204 pk en een accu van 64 kWh (brutto). Al steekt MG niet onder stoelen of banken dat een sportieve variant met vierwielaandrijving mogelijk is. Die set-up kan uiteraard ook zijn weg vinden naar deze Roadster. Eentje om naar uit te kijken, zonder twijfel!

CHECK HIER ONZE VIDEO VAN DE MG4!:

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws