Dit is de Abarth 500 EV voor je 'm mag zien

Abarth 500 EV leaked

Op 22 november trekt Abarth het doek van haar elektrische interpretatie van de Fiat 500 EV. Het wereldwijde web zorgt echter al eerder voor plaatjes van de nieuweling. Hoe zo'n opgepompte EV hatchback er uit ziet? Kijk even mee!

Abarth staat naar eigen zeggen aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Eentje waar elektrificatie zijn intrede zal doen. Met nieuwe modellen, nieuwe prestaties en nieuwe locaties. De spits mag afgebeten worden door een elektrische versie van de Fiat 500. Op 22 november zal Abarth dat nieuwe model wereldkundig maken, het internet lijkt de Italianen echter te snel af te zijn. Want tijdens het filmen voor een promovideo werd de kleine EV-kikker in vol ornaat gespot.

Geen verrassing

Het uiterlijk van de "Abarth New 500" is alvast geen verrassing. Denk de reguliere 500 EV en drapeer die in een fel kleurtje, kleef er een spoiler op, installeer stoerdere velgen en plaats er een sportievere voorbumper op. Of het nu echt zo stoer oogt als de door een benzinemotor aangedreven Abarth 595 of 695? Dat vinden we niet helemaal. Al is deze nieuwe EV-knaap een meer dan leuke verschijning.

Design even opzij, alle hothatchfans kijken natuurlijk reikhalzend uit naar de specificaties van deze nieuweling. Daarover blijft Abarth opvallend stil. In de wandelgangen doet het gerucht dat de elektrische Abarth uit zal pakken met een elektromotor van 180 pk en een accu van 37.3 kWh (netto). Daardoor moet dit kleintje in de 7 seconden de honderd aan kunnen tikken en - op papier - vlotter zijn dan een klassieke Abarth met benzinemotor. Al zal veel afhangen van het hogere gewicht natuurlijk. Op 22 november krijgen we alvast alle info!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 09:26
afbeelding van FLP

0-100km/h in 7s? Dat is toch helemaal niet vlotter dan de oude 180pk Competizione? Die heeft een officieel cijfer van 6.7s. Raar dat deze elektrische trager zou gaan worden terwijl acceleratie hoogstwaarschijnlijk zijn enige troef is. Want vlotter in de bochten zal deze (zware) elektrische versie zeker niet zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws