Elektrische Abarth 595e lekt het internet op

Abarth 595e gelekt CocheSpias 2022

Het is bijna gedaan met de brullende Abarthjes die we gewend zijn. De opvolger staat al te wachten in de coulissen in de vorm van de 595e, en dat wordt een zuiver elektrische hothatch. Het Spaanse Cochespias glipte al even achter die coulissen voor een eerste foto.

Abarth wordt een zuiver elektrisch merk, en dat is weinig verwonderlijk. Hun enige modelletje, een hothatch op basis van de inmiddels hoogbejaarde Fiat 500, is namelijk binnenkort zijn donor kwijt. De vervanger voor die Fiat is al op de markt in de vorm van de elektrische 500e, en het is dan ook die EV waarop de Abarth 595e zich zal baseren. Dat wordt nu ook bevestigd door een eerste afbeelding die we van het elektrische bommetje te zien krijgen, al is het wel niet Abarth zelf die ons de foto toestuurt.

Boos, gifgroen snoetje

De Spaanse autospionnen van Cochespias — want dat betekent die naam in het Spaans — waren namelijk al vaker bij ons te gast met gelekte BMW’s of zelfs Ferrari’s, maar deze keer legden ze iets kleiners vast op de gevoelige plaat. Ze wisten namelijk een eerste foto te strikken van de Abarth 595e, de zuiver elektrische hothatch die binnenkort de knallende, brullende Abarthjes van tegenwoordig moet doen vergeten. We krijgen voorlopig enkel de snuit van het model te zien en echt veel verrassingen vinden we daar niet. De Abarth lijkt namelijk als twee druppels water op de Fiat 500e, en daarop zal de nieuwkomer zich ook gaan baseren.

Los van de looks zou de Abarth-versie natuurlijk over flink wat meer kracht komen te beschikken. Hoeveel weten we nog niet, maar volgens de laatste geruchten zou het elektrische bommetje in hoogstens 7 seconden naar de 100 km/u sprinten. Wat we wel al weten, is hoe de Abarth ongeveer zal klinken. De Italianen organiseerden namelijk een rondvraag op sociale media waarin ze hun volgers de keuze gaven uit drie kunstmatige rijgeluiden voor de EV. Eén van die geluidjes weerklinkt binnenkort dus achter dit boze, gifgroene snoetje.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 16:02
afbeelding van FLP

Want enkele 1400cc motortjes veroorzaken de wereldwijde klimaatverandering...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws