BMW-lek elvendertig: ook X1 en iX1 één dag te vroeg te zien

BMW X1 gelekt 2022

Het lijkt stilaan een gewoonte te worden: BMW kondigt een lanceringsdatum aan voor een nieuw model, en zowat één dag op voorhand pakt de ene na de andere spion al uit met beelden. Die zetten af en toe de fanbase in rep en roer, maar deze keer is er niks te klagen. Dit zijn namelijk de nieuwe X1 en iX1, en wij zien hier geen graten in.

Het wordt hoog tijd dat de digitale loodgieter eens een bezoekje brengt aan BMW’s fotobibliotheek. Daar lekken er namelijk steevast beelden van nieuwe modellen naar buiten amper een paar dagen voor ze officieel gelanceerd zouden worden. Dat gebeurde eerder al met de controversieel gefacelifte X7 en zelfs een icoon als de M4 CSL konden de Duitsers niet binnenshuis houden. Nu is het de beurt aan de compactste SUV van BMW, die normaal gezien gepland stond om pas morgen het levenslicht te zien.

Grote-auto-allures

Gisterenavond begon het namelijk plots te krioelen van de (i)X1-beelden op het wereldwijde web, die zoals gewoonlijk via de Spaanse spionnen van Cochespias op onze radar verschenen. Daar maakten we kennis met een naar huidige BMW-maatstaven verrassend bescheiden ontwerp, dat de nieuwe X1 alweer een beetje extra ‘grote-auto-allures’ toekent. Zo groeit de grille wel een beetje maar blijft die toch binnen proportie met de koplampen, die nu iets hoger en meer gekanteld lijken te zitten. Vooral de achterpartij kan ons echter bekoren, want met dank aan slankere lichtunits krijgen we daar eerder het gevoel naar een grotere X3 te kijken. Binnenin volgt de compacte SUV dan weer de tred van de 2 Reeks met een zwevende middenconsole, twee schermen in een gebogen paneel en geen iDrive-draaiknop meer.

Smaakt dat alles naar meer, dan hoef je niet lang op je honger te zitten. Op 1 juni laat BMW het model officieel aan de wereld zien — of moeten we zeggen: “modellen”? De kans zit er namelijk dik in dat de constructeur de elektrische versie opnieuw tegelijk lanceert met het reguliere exemplaar, waardoor we morgen niet alleen een nieuwe X1 te zien krijgen maar ook de eerste iX1. Specificaties en prestaties wist BMW wel nog vakkundig achter slot en grendel te houden, kwestie van toch een reden te hebben om hier morgen nog eens langs te komen…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws