Gelekt: Lamborghini Countach LPI 800-4!

Lamborghini Countach Leak

Deze ochtend lanceerde Lamborghini nog enkele teaserplaatjes van haar op til staande revival van de Countach. Het internet zit echter zo gebrand op meer info dat een lek maar een kwestie van tijd was. Dit is de gloednieuwe Countach in vol ornaat! Al moeten we Countach LPI 800-4 zeggen.

Als een donderslag bij heldere hemel liet Lamborghini begin deze week weten dat het de mythische Countach zal laten wederkeren. We moeten je niet uitleggen dat dit genoeg was om autofans over de gehele wereld zeer geïnteresseerd te maken. Zo geïnteresseerd dat elke stukje info over de auto de ronde doet als een vuurtje. En ziehier, de eerste gelekte plaatjes sieren het internet.

Longitudinale Posteriore Ibrido

Op die drie foto's zien we de voor-, zij- en achterkant van de nieuwe Countach. Zoals verwacht is die qua styling heftig geïnspireerd op de Countach van weleer. Tot op het punt dat we ons openlijk afvragen hoe Lamborghini die snuit door de nodige crashtest zal krijgen. Al wordt er in de wandelgangen wel eens meer gefluisterd dat gelimiteerde oplages van auto's daar vaak niet aan hoeven te voldoen. Volgens de roddels zou Lamborghini amper 112 exemplaren van deze Countach gaan bouwen. Waardoor die onder de noemer "kleine oplage" valt.

Lamborghini Countach Leak

Wat we verder over de auto weten? Dankzij de derrière weten we dat de Countach voluit Countach LPI 800-4 zal gaan heten. Die LPI staat zonder twijfel voor Longitudinale Posteriore Ibrido. In het Nederlands: een motor die achteraan in de lengte ligt en gebruik maakt van hybridetechnologie. Die motor is trouwens naar alle waarschijnlijkheid de 6.5-liter V12 vanuit de Sian FKP 37. Niet toevallig de eerste Lambo met hybrideaandrijving. Nu goed, "mild hybrid"-aandrijving. De 800 in de naam slaat dan weer op het aantal pk's. Jawel, 800 stuks! De 4 tenslotte duidt aan naar hoeveel wielen de kracht zal worden gezonden. Jep, vierwielaandrijving.

Kortom, de nieuwe Countach is in essentie een broertje van de Sian FKP 37 dat op zijn beurt een heftig aangepaste Aventador is. Ons hoor je alvast niet klagen. We zijn nu al benieuwd naar het emotionele persbericht dat Lamborghini zal uitbrengen over deze Countach. Deze week nog zou de sportwagen worden voorgesteld tijdens de Amerikaanse Monterey Car Week. Nog een laatste stukje roddel? Lamborghini zou naar verluidt zo'n 3 miljoen euro vragen voor deze Countach. Fjieuw.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws