Opel Adam Cup en Astra OPC Cup houden race-eer van Opel hoog

Opel ADAM Cup & Opel Astra OPC Cup

De hoogdagen uit de jaren '80 zien we er niet dadelijk mee terugkeren maar de Cup-versie van de Opel Adam en de circuit-variant van Opel's Astra OPC laten de rallyliefhebbers die Opel in het hart dragen weer wat wegdromen.

Wie wat ouder is, herinnert zich hoogstwaarschijnlijk nog de Ascona's in de Group B van het rallyrijden, later dunnetjes gevolgd door de Kadett GSI en Corsa GSI. Opel wil nu opnieuw in het rallyrijden stappen door de Adam om te bouwen. Ze trekken bij Opel vooral de kaart van de jeugd, waarbij klantenwagens binnen de reeksen van de ADAC Rally Masters elkaar kunnen bekampen in een merkkampioenschap. Jonge bestuurders tot 27 jaar krijgen een extra puntensysteem, wie daar wint, kan rekenen op extra coaching. De Adam Cup-wagens van dienst voldoen aan de FIA R2-regelgeving.

Opel ADAM Cup & Opel Astra OPC Cup

Voor het circuit-racen had Opel de voorbije decennia andere wagens klaar staan. Denk maar aan de Opel Calibra V6 of de Astra in het DTM-kampioenschap. Vanaf 2013 wordt een raceversie beschikbaar voor klanten, in een apart kampioenschap (Astra OPC Cup). De 24-uursrace op de Nürburgring moet het hoogtepunt van het seizoen worden. Met deze mikt Opel meer op het Duitse publiek.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 16:02
afbeelding van Yvesw

Die Adam Cup lijkt me wel ludiek! Al hadden ze wel een tipje van de OPC-sluier kunnen lichten...
Waar schrijf ik me in?

Dequal 20:12
afbeelding van Dequal

Aha eindelijk wat mooiere concurrentie voor de Fiesta R2'tjes qua uiterlijk. Ik vind die R2's altijd maar wannabe wagentjes, maar ja, als rallypiloot moet je ergens beginnen uiteraard. Hopelijk snel te 'spotten' op onze eigen rallies.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws