Voorzichtig op de baan he: tweede flitsmarathon van 2021 aan de gang

Flitsmarathon 2021

Vandaag, woensdag 6 oktober, organiseren de federale en lokale politiediensten in ons land een flitsmarathon. De tweede editie van dit jaar loopt nog tot morgenvroeg, donderdagochtend, 6 uur.

Meer dan 100 lokale politiezones en de federale politie schakelen tot morgenvroeg 6 uur een versnelling hoger op vlak van snelheidscontroles. De politie laat weten tijdens deze flitsmarathon extra te waken op onze snelheid op autosnelwegen en secundaire wegen. Want, zo klinkt het bij de politie, overdreven snelheid is nog steeds een van de hoofdoorzaken van ongevallen.

Tijdens de vorige editie van de flitsmarathon, in april, werd 3,81 procent van de gecontroleerde voertuigen betrapt op overdreven snelheid. Er werd toen in totaal op 619 verschillende plaatsen gecontroleerd. De eerste editie van 2021 werd weliswaar georganiseerd toen thuiswerk in de meeste gevallen nog verplicht was, dus wellicht zullen de resultaten van deze tweede flitsmarathon nu iets hoger liggen.

”Ontradend effect”

Traditiegetrouw kondigt de politie zijn flitsmarathons op voorhand aan. De bedoeling van een flitsmarathon is immers vooral een ontradend effect te hebben, aldus de politie. Uit Duits onderzoek blijkt echter dat de impact van een flitsmarathon een dag later alweer is afgenomen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Waxweazel 14:26
afbeelding van Waxweazel

Nogal moeilijk om te hard te rijden als je 's ochtends alleen maar in de file staat.
"Dankzij" het regenachtige weer zijn de files nog ergers dan normaal. En als je daarbovenop nog van die leuke circulatieplannen hebt (zoals Aalst), sta je al stil als je van je oprit rijdt..

this 08:24
afbeelding van this

Niet iedereen rijdt via de files naar het werk hé, buiten de grootsteden is de file sowieso al een pak minder en als je dan nog eens niet in de spitsuren naar/van werk moet zal je er ook minder last van hebben.

FLP 09:09
afbeelding van FLP

"En als je daarbovenop nog van die leuke circulatieplannen hebt (zoals Aalst), sta je al stil als je van je oprit rijdt.."
Daar hebben meer en meer gemeenten last van. Ik sta meestal ook al stil als in de poort wil uitrijden. Extra fun als ze bovenop de ondoordachte circulatieplannen er ook voor gezorgd hebben dat de vuilkar altijd in volle ochtendspits door het centrum moet rijden. (y)

Mathieu 12:45
afbeelding van Mathieu

We staan inderdaad meer en meer in de file. Het is nu voor mij ook erger dan pré Corona. Enkel vroeg genoeg vertrekken zou een oplossing zijn, maar breng liever de kinderen nog zelf naar school en nar het treinstation. (er stopt bij ons dan ook geen bus ah station :-D)
In en rond Gent komen ook meer en meer bedrijven langs de "vroegere vlotte wegen" zoals bvb de R4. Aan de Ikea, het gebied rond Flanders Expo, komen al jaren meer bedrijventerreinen bij, waardoor je van de aansluiting van de E17 naar de E40 nu ook al traag verkeer hebt. Puur omdat de afrit vol staat en dat zich dus doorzet naar de autostrade.
Had wel verwacht dat het "thuiswerk" meer soelaas zou bieden, maar blijkbaar wil of moet iedereen terug naar kantoor. Bij ons zal het max 2 dagen thuis worden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws