Canada bant verbrandingsmotor in 2035

Canada verbrandingsmotor 2035

Of de recente ongeziene hittegolf in Noord-Amerika de beslissing in een stroomversnelling heeft gebracht, is niet duidelijk. Maar vanaf 2035 mogen er in Canada geen auto’s en lichte vrachtauto’s meer worden verkocht met een klassieke verbrandingsmotor. Dat maakte de Canadese premier Trudeau deze week bekend.

Vanaf 2035 mogen er in Canada geen nieuwe auto’s en “light-duty trucks”, lichte bedrijfsvoertuigen, meer worden verkocht met een verbrandingsmotor. In 2050 wil het hele land volledig koolstofneutraal zijn. Dat kondigde premier Justin Trudeau deze week aan.

De komende jaren wil de Canadese regering werken met tussentijdse doelstellingen om de overgang te bewerkstelligen. Die doelstellingen komen er om de vijf jaar: in 2025 en 2030. Op dit moment is ongeveer 3,5 procent van de nieuwe verkochte voertuigen in het Noord-Amerikaanse land volledig elektrisch.

Canada ontpopt zich met de deadline in 2035 tot meest ambitieuze Noord-Amerikaanse land. Eerder stelde de provincie Quebec al een deadline voor 2035, net als de Amerikaanse staat Californië. De Verenigde Staten hebben nog geen deadline vastgelegd. Met de plannen van noorderbuur Canada wordt die druk wel opgevoerd.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws