Brussel: 30 km/u de norm vanaf 2021

Brussel Stad 30 30 km/u

De Brusselse regering heeft groen licht gegeven voor een besluit dat vanaf 1 januari 2021 vastlegt dat 30 km/u binnen de stad de norm wordt. Al zijn er - hoe kan het ook anders - uitzonderingen.

Een lage EmissieZone (LEZ) hebben ze al in Brussel, vanaf 1 januari 2021 komt daar een snelheidslimiet van 30 km/u bij. Want de Brusselse regering heeft haar akkoord gegeven voor project Stad 30. Dat project stelt dat in alle stedelijke gebieden van Brussel 30 kilometer per uur de norm zal worden.

30 door de LEZ

Een akkoord dat kort door de bocht stelt dat er op alle straten binnen de ring de facto 30 km/u zal moeten gereden worden. Alleen bestaan er geen regels zonder uitzonderingen. Zo zullen er nog wegen een afwijking hebben waar 50 km/u en 70 km/u mag gereden worden. Die zullen aangeduid worden met een verkeersbord.

Het hoofddoel van het plan is uiteraard veiligheid. Door de implementatie zal volgens de Brusselse regering het verkeer rustiger worden en zal de geluidshinder aanzienlijk dalen. Dat een lagere snelheid zorgt voor meer fijnstof bij auto's met een verbrandingsmotor (70 km/u is zowat een optimale snelheid voor de minste vervuiling), dat nemen ze er bij. Daarenboven geldt de snelheidslimiet voor alle voertuigen (dus ook fiesten, steps, etc), behalve voor trams, prioritaire voertuigen en strooiwagens tijdens de winterdienst.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Steven 00:16
afbeelding van Steven

Gelukkig moet ik daar ook niet zijn. De ironie is dat degenen die stemmen voor dergelijke linkse partijen in hoofdzaak de allochtone medemensen zijn met een voorkeur voor snelle en prestigieuze wagens.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws