Lockdown Italië zorgt voor productiestop Fiat

-

De volledige lockdown in Italië heeft ook gevolgen voor de lokale productie aldaar.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) heeft vandaag meer nieuws bekend gemaakt rond de productiefaciliteiten in Italië. Het thuisland van Fiat en Alfa Romeo is sinds gisteren volledig geïsoleerd vanwege het coronavirus. Daardoor krijgen ook de productiesites in Pomigliano d'Arco, Melfi, Atessa en Cassino een tijdelijke productiestop aan hun broek. Vanaf vandaag tot zaterdag zullen geen auto's gebouwd worden. De vier fabrieken staan jaarlijks in voor 600.000 auto's, zowat 4 procent van de totale Europese autoproductie.

geen verspreiding

Met deze maatregel wil FCA de verspreiding van het coronavirus mee helpen tegengaan. Tegelijk worden alle werkplaatsen en pauzeerplekken aan een grondige schoonmaak onderworpen. Verdr zal FCA de productieaantallen per dag verminderen, zodat de werknemers meer tijd en ruimte krijgen en ook zo de kans op besmetting vermindert.

Ook bij de dealers worden er maatregelen getroffen. Zo zal de megadealer Autotorino, met een verkoop van 29.100 nieuwe en nog eens 22.400 tweedehandswagens per jaar, haar deuren sluiten. Dat gebeurt voor de eerste keer in de 55-jarige geschiedenis van de dealer.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws