Overheid wil "Waze"-sluiproutes via scholen aan banden leggen

Waze

Hangt het van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) af, dan mogen slimme gps-systemen tijdens bepaalde uren geen routesuggesties meer doen via scholen. Om zo de veiligheid van scholieren te kunnen garanderen.

Onze nieuwe Vlaamse Minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft haar eerst werkje al te pakken. Peeters wil afspraken maken met aanbieders van zogenaamde slimme GPS-systemen. Dat zijn systemen zoals Waze, Google Maps en TomTom GO die continu speuren naar de snelste weg. Die weg kan gerust langs scholen lopen en dat kan volgens Peeters niet.

Geen verbod

Peeters wil afspraken maken met de aanbieders om tussen bepaalde uren schoolstraten te weren. Geen compleet verbod dus, wel een verbod op tijdstippen wanneer de school start of eindigt.

Op die manier wil Peeters er voor zorgen dat de autodrukte af kan nemen aan bepaalde scholen. Er is dus hoegenaamd geen sprake van een "wettelijk verbod", wel een bewustmaking bij de bedrijven achter applicaties zoals Waze dat niet elke straat gepast is om verkeer door te sturen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Jos D. 17:42
afbeelding van Jos D.

Interessante conclusie. Dus niet de ouders die hun kinderen absoluut vóór de schoolpoort willen dumpen, veroorzaken de drukte maar de sluipwegenrijders. Wie gelooft nu zoiets ?

Mathieu 12:22
afbeelding van Mathieu

Ik, want ik werk met Waze en heb er ervaring mee. Plus, er bestaan ook middelbare scholen, en daar gaan de meesten met de bus of fiets naar school. Niet met de ouders.

Jos D. 17:31
afbeelding van Jos D.

Je zou ook kunnen concluderen dat er teveel scholen op sluipwegen liggen. Dus doe daar wat aan :-)
Minder scholen op sluipwegen of minder sluipwegen.

Adriaan 17:05
afbeelding van Adriaan

Ergens kan ik de redenering volgen van minister Peeters, alleen is de ruimtelijke ordening in België zo een puinhoop, dat je soms sérieuse stoten moet uitvoeren om scholen te vermijden, hoeveel scholen liggen wel niet aan drukke steenwegen?

andre123 19:43
afbeelding van andre123

hier alvast wel,terwijl het perfect mogelijk is een ingang te voorzien aan de achterkant,
maar ja dat is privegrond!

Leo 12:50
afbeelding van Leo

Misschien eens zorgen dat de mensen geen sluipwegen hoeven te nemen..... Dan stelt zich dit probleem toch ook gewoonweg niet...

Uw reactie