België is 45.000 perso-platen rijk

Perso plaat

Sinds de invoering van de vrije gepersonaliseerde nummerplaten in 2014 rijden er ondertussen meer dan 45.000 auto's rond met een zogenaamde "perso-plaat". Dat is net geen 1% van ons totale wagenpark en goed voor 26,2 miljoen euro aan inkomsten voor de staat.

Van de eerste seconde een hit, de gepersonaliseerde nummerplaten. Want week na de invoering in 2014 brachten die platen al bijna een miljoen euro op. Ondertussen is die teller opgelopen tot 26,2 miljoen euro. Een aardig zakcentje voor de staatskas. Naar hoeveel nummerplaten dat zich vertaalt? Meer dan 45.000 exemplaren (dagelijks komen er enkele bij), of ruwweg 0,85 procent van het totale wagenperk in België.

Gezien de lucratieve deal die de regering hier beet heeft lijkt een afschaffing nog niet meteen in zicht. Waardoor je nog lustig "Schatje 69", "Snoezeke" of "HIHIHO" bij je lokale DIV kan gaan bestellen...

Laatst gepubliceerd

Reacties (13)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:42
afbeelding van Techno Patat

Ik denk dat je dat % eerder moet vertalen naar aantal auto’s. Want alles krijgt nu nummerplaten maar op niet alles kan je perso platen hangen toch? (tractors, aanhangwagens bv al niet?). Ik vind dat je ze al vrij vaak ziet eigenlijk, die 1% kan ik moeilijk geloven allesinds :D!

Maar maakt niet uit, van mij blijft het de enige 1.000€ die ik aan de staat gegeven heb waarvoor ik iets terugkreeg dat ik echt leuk vind :D! Alle andere betalingen naar gelijk welke overheid brengen mij enkel maar meer miserie. En dan stel ik nog niet eens de vraag wat ze daar doen in Brussel met ons geld :D... ik zou helemaal niet meer moeten slapen denk ik :p

John 15:56
afbeelding van John

Zie ik iets over het hoofd? 45.000 platen à 1000 Eur = 45 miljoen Eur, en misschien nog een klein beetje meer want er zijn er ook een aantal verkocht aan 2000 Eur.

Yvesw 18:17
afbeelding van Yvesw

Er hangen natuurlijk ook kosten aan vast voor de staat (verwerkingskosten, etc). ;-)

andre123 18:29
afbeelding van andre123

ik heb er nooit het nut van ingezien(en ik ben zeker niet alleen)
zelfs gratis wil ik ze niet,niet iedereen moet direct weten dat ik op komst ben.
ik hou meer van discretie

Techno Patat 03:20
afbeelding van Techno Patat

Ja da’s wel het enige punt waar ik soms eens op vloek. Ik heb een behoorlijke zware voet vanaf dat ik buiten de bebouwde kom rij. En dan ziet een klant of maat u wel al eens wat rapper dan toen het nog gewoon een zwarte break was die hun voorbij reed :p...

Waar ik ga daarentegen maak ik geen geheim van, gans het dorp kent mijn kop ondertussen toch al en ik heb me daar al bij neergelegd :p...

andre123 14:27
afbeelding van andre123

awel,das nu een van de reden waarom ik liever niet in de belangstelling kom,mijn vader had ook een bekende kop,de zoon was vaak de kop van jut.
in de zin van u vader is.....,jij moet maar zorgen dat........

Jelledr 22:06
afbeelding van Jelledr

Heb er zelf geen, omdat ze te duur zijn. Maar ik vind het wel fijn om te zien onderweg. Degoutant dat ze mensen zo bestelen gewoon om (origineel) te zijn.
1000euro vragen voor iets wat ze kunnen voor amper een fractie. Maak pijnlijk duidelijk voorwat ze ons nemen.

John 12:27
afbeelding van John

Persoonlijk vind ik dit wel een correcte manier van werken: niemand wordt verplicht en de prijs is perfect om het populair te maken. Dus 26 miljoen Euro inkomsten voor de overheid waar mensen ZELF voor kiezen.

Dat je bvb. moet betalen voor een e-ID (die verplicht is) vind ik dan vele malen erger.

Nidas Leo 12:55
afbeelding van Nidas Leo

Ik vind het zeer edelmoedig van hen die zo'n perso-plaat bestellen om vrijwillig hun steentje bij te dragen om het begrotingstekort toch een klein beetje te trachten in te perken.
Bij deze bedankt!
Bovendien, mocht het té goedkoop zijn dan zouden er toch iets te veel nummerplaten in het straatbeeld verschijnen met, en in druk me voorzichtig uit, belachelijke letter- en/of cijfercombinaties.

AnnDes 17:15
afbeelding van AnnDes

Ik vind 1000 EUR nog héél weinig, zeker als je rekening houdt dat bijna elke combinatie mogelijk is. In Engeland worden persoonlijke nummerplaten verkocht voor vele tienduizenden euro's en nog véél meer en daar kan je de combinatie niet zelf samenstellen (zijn eigenlijk oude combinaties). De nummerplaat 'F1' bijvoorbeeld is waarschijnlijk de duurste nummerplaat ter wereld met een prijskaartje van 14,4 miljoen pond! Deze combinatie in België zou voor 1.000 EUR een koopje zijn.

andre123 14:29
afbeelding van andre123

toch eens even bij stilstaan dat er landgenoten genoeg zijn die met dat bedrag een hele maand mee moeten rondkomen.
wordt volgens mij te vaak vergeten.

John 14:46
afbeelding van John

Ze hebben het geprobeerd door er 2000Eur voor te vragen, de vraag zakte meteen in elkaar. Exclusiviteit stijgt wel, maar inkomsten dalen. Geen win-win dus.

Yannick 08:44
afbeelding van Yannick

voor 250euro zou ik dat wel willen.
Er rijden karren rond die de prijs van hun perso-plaat niet waard zijn :-p

Jammer dat er een streepje tussen cijfers-letters moet, beperkt de "creatieve vrijheid" wel :-p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws