Verkoopscijfer januari 2013: de eerste stijging

Een positieve noot om het jaar mee te beginnen, dat vinden we terug in de verkoopscijfers van januari 2013. 2012 was een slecht jaar in de autoverkoop en dat tracht men zo snel mogelijk uit te wissen.

Een stijging van 13 procent ten opzichte van vorig jaar is daarom een goed begin. Dit jaar kende het autosalon een recordaantal bezoekers, al zullen de meesten pas in de komende weken hun offerte in een bestelling omzetten. Daarnaast melden we nog dat januari 2012 bijzonder slecht was, aangezien eind 2011 de ecopremies werden afgeschaft en veel mensen nog voor eind december een wagen kochten, een gegeven dat een weerslag had op de eerste maand van 2012.

Opvallend zijn de stijgers in de top10. Zo zien we dat BMW een stijging van bijna 60 procent kent, terwijl Hyundai zelfs bijna 80 procent meer verkoopt dan dezelfde periode vorig jaar. Iets verderop kent Fiat een stijging van 121 procent. Verliezers zijn er ook, met Audi (-3 procent), Ford (-21 procent), Volvo (-3 procent) en Nissan (-13 procent). Hieronder vind je de volledige lijst.

Inschrijvingen januari 2013

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Carlos 11:55
afbeelding van Carlos

Vind ik ook spijtig, maar vooral dat het gedaan is. :'(

Yvesw 12:17
afbeelding van Yvesw

Hyundai is serieus sterk bezig al ben ik vooral godsmacked door Fiat. Zo maar eventjes 120% meer wagens verkopen! Welk volumemodel hebben die stiekem zitten waar ik geen weet van heb? De 500 is toch al eventjes over zijn hype heen en de 500L is nu ook niet de coolste kid in town....

Yvesw 13:18
afbeelding van Yvesw

Volgens mij is er ook niets negatief te vertellen over de 500L, maar je kan toch niet spreken van een verkoopstopper/ hype type: Fiat 500, Mini, Dacia Duster?

Moarenfin 00:44
afbeelding van Moarenfin

Ik heb zelf vorig jaar een nieuwe Hyundai aangeschaft: kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit,.... en dit voor een aanvaardbare prijs. Mij verbaast het succes van Hyundai niet.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws