Suzuki Jimny Horizon is Europees afscheid (2024)

Suzuki Jimny Horizon

Suzuki neemt met een laatste editie afscheid van de iconische Jimny in Europa. Niet omdat de Japanners het zelf willen, wel omdat de strikte Europese uitstootregels genadeloos zijn. Na de 900 exemplaren van de Suzuki Jimny Horizon is het - hoogstwaarschijnlijk - wachten op een elektrische opvolger.

Temper meteen al maar je enthousiasme. Want ja, er komen nog 900 stuks van de Jimny onze kant uit, maar nee, die zijn niet voor ons bestemd. Alle 900 exemplaren van de Suzuki Jimny Horizon zullen exclusief verkocht worden in Duitsland. Ouch.

Retro-looks

De speciale editie wordt uitgerust met een retro-grille, aluminium zijplaten en een Suzuki-hoes voor het reservewiel. Alle 900 stuks krijgen een Medium Gray lakkleur en zwarte accentstickers. Zwarte velgen en dito spatlappen moeten het plaatje afmaken. Tuur je binnen, dan zie je meteen dat het hier over de LCV-variant gaat met twee zitplaatsen.

Suzuki Jimny Horizon

Daardoor heb je een acceptabele 863 liter aan kofferruimte en de 1.5-liter viercilinder atmosferische benzine voorin van 101 pk. Die laatste is de doorn in het oog van de huidige generatie Jimny. Niet zozeer door zijn vermogen (de Jimny weegt minder dan een schoendoos), wel door zijn CO2-uitstoot. Europa is namelijk snoeihard voor Suzuki: "De CO2-uitstoot moet naar beneden, of er hangt een miljardenboete boven het hoofd."

Jimny EV

Wat de toekomst dan is voor de Jimny in Europa? Da's momenteel nog onduidelijk. Zo plant Suzuki een facelift die uit zou pakken met een milde hybridemotor. De vraag is echter of dat genoeg is om de guitige offroader terug naar ons continent te krijgen. Logischer lijkt ons dat Suzuki simpelweg de kat uit de boom kijkt en wacht tot de volstrekt elektrische opvolger klaar is. Die zou "nog voor 2030" het levenslicht moeten zien. Tja...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws