Donkere wolken boven Audi Vorst: Stopt productie Q8 e-tron vroeger dan gepland en gaat stekker uit fabriek?

Audi Vorst sluiting

De productie van de Audi Q8 e-tron in Vorst zou vroeger dan gepland gestopt worden, waarna een sluiting mogelijk is. Dat blijkt alvast na een bijzondere ondernemingsraad die vandaag werd gehouden.

Audi Vorst zit in slechte papieren. Het is te zeggen, de Belgische productiesite van het merk met de vier ringen heeft slechte kaarten in handen gekregen. Dé fabriek die Audi de elektrische toekomst in moet loodsen, zit met een product dat ondermaats presteert op de wereldmarkt. Waardoor het vijf voor twaalf is voor Audi Vorst. Dat blijkt nog maar eens na een speciale ondernemingsraad die vandaag werd gehouden.

Poorten zo goed als gesloten, toekomst op een kiertje

Hoewel Audi Brussels eerder al duidelijk werd gemaakt dat de opvolger van de Q8 e-tron die in 2027 het levenslicht ziet niet meer in België van de band zal rollen maar wel in Mexico, sluit het merk nu niet uit dat de productie misschien nog vroeger stop gezet kan worden. In een bijzondere ondernemingsraad kondigt de directie een herstructurering aan, waarbij het bestuur op zoek gaat naar oplossingen voor de productiesite, samen met sociale partners.

Audi Vorst sluiting

Lees je door de lijnen door, dan komt het er simpelweg op neer dat, als er geen oplossing wordt gevonden, de deuren simpelweg zullen sluiten voor Audi Vorst. Al laat de Belgische fabriek weten er alles aan te doen om transparant en constructief op zoek te gaan naar een oplossing. Om en bij de 3.000 werknemers zijn aan de slag in de fabriek in Vorst.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws