Vet: Lamborghini Huracan Sterrato ‘All-Terrain’ krijgt knotsgekke camouflage (2024)

Lamborghini Huracan Sterrato All-Terrain 2024

De Lamborghini Huracan loopt op zijn laatste benen, maar dat betekent niet dat de Italianen er geen lol meer mee mogen beleven. Zo trakteren ze de hoogpotige Sterrato-versie nog één keer op een speciale editie die zijn terreincapaciteiten in de verf moet zetten… En dan liefst in de fluorescerende verf.

We meldden het vorige week al: ’t is stilaan gedaan voor de Lamborghini Huracan. Terwijl de Italianen de laatste hand leggen aan zijn plug-inhybride opvolger, kreeg de supercar met V10 namelijk al een afscheidsnummer in de vorm van de tot tien stuks gelimiteerde STJ-versie. Achter de schermen gaat de productie echter nog even door want van de Sterrato-versie zijn bijvoorbeeld nog niet alle 1.499 beloofde exemplaren gebouwd. Reden genoeg dus om een aantal van die exemplaren in een extra stoer jasje te steken.

Niet te kiezen

Dit is namelijk de Lamborghini Huracan Sterrato in zijn ‘All-Terrain’-special edition en jawel: die moet de terreincapaciteiten van de opgehoogde supercar vieren. Dat doet hij in alle gevallen met matzwarte velgen en accenten, naast vier verschillende kleurstellingen die elk verwijzen naar een ondergrond waar de Sterrato mee overweg kan. Kies je bijvoorbeeld voor de ‘Bosco’ — Italiaans voor ‘bos’ — dan krijg je een traditionele groene camouflage terwijl de ‘Neve’ — of ‘sneeuw’ — hetzelfde patroon in winterse tinten steekt. ‘Sabbia’ staat dan weer voor ‘zand’ en kiest voor woestijnkleuren maar onze favoriet is ongetwijfeld de ‘Terra’, Italiaans voor ‘aarde’. Die pakt namelijk uit met een compleet niet functionele maar des te plezantere camouflage in feloranje.

Lamborghini Huracan Sterrato All-Terrain 2024

Zie je die fluo-Sterrato al op je eigen oprit staan, dan moeten we je nu misschien teleurstellen. Hoewel de productie namelijk nog bezig is, hebben alle 1.499 exemplaren van de ruige Lambo al een eigenaar gevonden. Dat geldt dus meteen ook voor deze speciale ‘All-Terrain’-editie, die in een oplage van 12 stuks van de band zal rollen. Die worden per vier verdeeld over drie grote werelddelen, waarbij van elke kleurstelling eentje gaat naar Europa, het Midden-Oosten en Afrika, naar de VS en Latijns-Amerika en naar Azië en Australië. Kortom: zelfs als je er eentje kon krijgen, moest je geluk hebben dat die in het jasje steekt dat je ’t mooiste vindt…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws