Genoeg!: VW trekt ex-Tesla- & Google-talent aan om softwareproblemen van de baan te helpen

Volkswagen software

Hoewel de Volkswagen Group decennialang kon teren op voorsprong op motorisch vlak, heeft het Duitse concern moeite om mee te draaien in de huidige software-gefocuste autosector. Daar wil het nu verandering in brengen met het binnenhalen van Sanjay Lal, een voormalig talent bij Tesla, Google en Rivian. Kijk, dat zijn referenties om mee uit te pakken.

Ben je de voorbije jaren in een nieuwe product van de Volkswagen Group gestapt, dan zal je al snel door hebben gehad dat het infotainment en de software van de systemen - op z'n zachts gezegd - beter kan. Het koste het hoofd van de voormalige CEO en ook de huidig CEO Oliver Blume ligt onder vuur. Die hoopt een brandblusser te hebben gevonden bij Sanjay Lal, een softwaretalent dat eerder zijn strepen verdiende bij Tesla, Google en Rivian.

Audi en VW eerst

Lal was van 2017 tot 2019 director engineering bij Tesla voor hij richting Google trok om de ontwikkeling van Android Automotive te overzien. Sinds 2021 was hij vicepresident software platform bij Rivian. Nu krijgt hij binnen de Volkswagen software-hub Cariad de touwtjes in handen om software te ontwikkelen voor de toekomstige elektrische modellen van de groep. Daarbij ligt de focus op een project voor Audi en een project voor Volkswagen. De daarvoor ontwikkelde software zal dan stapsgewijs geïntroduceerd worden in andere modellen van het consortium.

Volkswagen software

Met Lal hoopt Volkswagen eindelijk zijn softwareproblemen van de baan te krijgen. Die staken voor het eerst de kop op bij de introductie van de ID.3 in 2019. Hoewel die hatchback werd gezien als de volgende bestseller na de Golf, bleek de software bij de lancering nog niet op punt te staan. Zo ontbraken veel aangekondigde functionaliteiten simpelweg in de eerste productiejaren. En hoewel de VW Group grote stappen heeft gezet om de problemen weg te werken, likt het tot op de dag van vandaag nog steeds zijn wonden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws