Kia lanceert in 2024 gamma elektrische bedrijfsvoertuigen "op maat"

Kia LCV PBV

Kia wil zich de komende jaren gaan toeleggen op twee belangrijke factoren: elektrificatie en lichte bedrijfswagen (LCV's). Vooral dat laatste is misschien wel een verrassing, want momenteel is Kia niet echt actief op de busjesmarkt. Door te focussen op zogenaamde Purpose Built Vehicles wil het Zuid-Koreaanse merk echter het verschil gaan maken.

Hoe het Kia van de toekomst er uit zal zien? Misschien wel anders dan je denkt, want de Zuid-Koreaanse constructeur zal zich de komende jaren niet enkel meer toe leggen op betaalbare alternatieven voor gevestigde Duitse waarden, het wil ook een pioniersrol spelen in elektrificatie én de markt van PBV's. PB-watte?

Op maat gemaakt

Ben je wat thuis in de bedrijfswereld, dan heb je zonder twijfel al gehoord van LCV's - de lichte bedrijfswagens. Dat zijn de busjes groot en klein die momenteel rondrijden op onze wegen. PBV's worden echter gezien als de opvolgers daarvan. Dat zijn Purpose Built Vehicles. Of in het niederländisch: op maat gemaakt voertuigen. Kia is momenteel bezig met het bouwen van een fabriek dat PBV's kan bouwen. In de basis gaat het over een elektrische platform dat hoogst moduleerbaar is. Niet enkel qua vermogen en accu maar ook qua carrosserie en interieur.

Het resultaat moet een soort van rijdend coconnetje worden in verschillende afmetingen. Kleine exemplaren voor pakweg de postbedeling in je buurt en grotere exemplaren voor de loodgieter die wel wat mee te sleuren heeft. Al in 2024 wil Kia deze modulaire bedrijfswagens op de markt gaan brengen in België. Of het straatbeeld daar slechter van zal worden?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws