Nürburgring verbiedt busjes, pick-ups en trage auto's tijdens "Touristenfahrten"

Nurburgring regels

Het favoriete racecircuit van menig autofan heeft een interessante nieuwe regel gekregen. Want tijdens de Touristenfahrten op de Nürburgring zijn trage auto's en voertuigen die niet "de rijdynamiek van een personenauto" hebben voortaan verboden. Gedaan dus met de loodgieterbusjes op de ring.

Officieel is de Nürburgring-Nordschleife een tolweg... maar dan wel eentje waar autofans in bosjes naar toe trekken om hun auto's tot het uiterste te drijven. De immer populaire Touristenfahrten kwamen echter ook met een keerzijde. Want naast serieus geprepareerde sportwagens, mochten ook Fons en Sonja met hun kampeerbusje de tolweg op. Dat zorgde in sommige gevallen voor gevaarlijke taferelen.

De nieuwe regels

Hoewel busjes, pick-up's en eigenaardige voertuigen lang werden getolereerd, scherpt de organisatie achter de Nürburgring nu de regels aan. Voertuigen moeten tegenwoordig aan flink wat strengere eisen voldoen om nog toegelaten te worden. Wat er zoal nieuw is?

• Voertuig moet een topsnelheid hebben van minimaal 130 km/u (was voordien 60 km/u)

• Voertuig mag niet meer dan 3.5 ton wegen

• Voertuig moet de rijdynamiek van een personenauto hebben.

Vooral dat laatste zorgt voor een grijze zone. Want hoewel de organisatie daarmee busjes, pick-ups en kampeerbusjes van het "circuit" wil halen, zijn er natuurlijk ook voertuigen zoals een Ford F-150 Raptor met vlot 400 pk. Hoe ze die regel gaan bekrachtigen is momenteel nog niet duidelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws