Waze er voortaan op los in je Volvo!

Waze Volvo

Volvo's uitgerust met Google Infotainment kunnen voortaan de Waze-app installeren en gebruiken op het infotainmentsysteem. Geïntegreerde Waze? Nu spreken we Volvo!

Een rist Volvo's zijn tegenwoordig uitgerust met Google Infotainment en dat brengt enkele nuttige functies met zich mee. Daar mag er nu eentje bij, want ook Waze is voortaan beschikbaar. Waardoor Volvo meteen één van de meest populaire navigatie-apps ter wereld integreert in zijn infotainment. Een slimme zet van de Zweden.

Speciaal voor Volvo

Het addertje onder het gras is natuurlijk dat je over een Volvo moet beschikken met Google Infotainment. Gelukkig zijn er dat tegenwoordig wel wat, want zowel de XC60, V90, S90, XC40 Recharge en C40 Recharge kunnen uitgerust worden met het systeem. Dat is trouwens geldig voor vier jaar. Daarna zijn er wel kosten aan verbonden.

Waze Volvo

Volgens Volvo is de integratie van Waze een logische stap in het streven naar veiligheid. Volgens het merk maakt de geïntegreerde Waze-app dagelijkse ritten eenvoudiger door gedoe met smartphones en afleidingen te vermijden. Waze ontwikkelde deze versie trouwens specifiek voor Volvo zodat het naadloos samenwerkt met het geïntegreerde infotainmentsysteem. Je kan deze Waze dus gerust zien als een specifiek voor Volvo ontwikkelde uitvoering. Best cool, toch?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Maarten 12:19
afbeelding van Maarten

Dit ziet er veel belovend uit.

De integratie via Android Auto werkt ook redelijk In mijn V90 2021 kan je de apps via Android Auto op slechts een derde van het infotainment scherm tonen (geen full screen), wat ik altijd jammer heb gevonden.

Yves De Bruyn 05:09
afbeelding van Yves De Bruyn

Beste,
Ook de S60 en V60 zijn nu uitgerust met google interface.

herman roose 07:54
afbeelding van herman roose

Bij mij lukt het niet. ik kan waze installeren maar dan krijg ik een qr code die ik enkel op mijn iphone kan scannen. Hoe kan ik die qr code omzeilen en waze toch running krijgen op de google in mijn volvo?

Thierens 19:21
afbeelding van Thierens

Waze zegt niets. Geeft enkel de weg visueel weer. De waarschuwingen van rood licht camera geeft deze weg. Het geluid staat aan.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws