Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio krijgen facelift én sterkere limited edition (2023)

Alfa Romeo Giulia & Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario 2023

Prosecco voor iedereen, want Alfa Romeo’s sportieve Quadrifoglio-naam bestaat 100 jaar. Om dat te vieren lanceren de Italianen een ‘Quadrifoglio 100th Anniversario’-editie van de Giulia en Stelvio, maar dat is niet het enige nieuws. De Quadrifoglio’s krijgen namelijk eindelijk dezelfde facelift mee als de standaardmodellen.

Het is inmiddels bijna een half jaar geleden dat Alfa Romeo de facelift voor zijn Giulia en Stelvio voorstelde, maar daarbij leken ze één variant vergeten: de Quadrifoglio. Terwijl de reguliere exemplaren namelijk op uiterlijk en technologisch vlak vernieuwd werden, bleven de sportievelingen in de configurator kijken naar het verouderde exemplaar. Daar komt nu eindelijk verandering in, want dit zijn de Giulia en Stelvio Quadrifoglio in facelift-tenue.

Extra pk’s

Hun vernieuwde snuit en opgefriste interieur zijn echter niet de belangrijkste reden waarom Alfa Romeo feest viert, want daarnaast pakken ze ook een speciale editie genaamd ‘Quadrifoglio 100th Anniversario’ uit. Die tot 100 stuks per model gelimiteerde versie wil het 100-jarige bestaan van de Quadrifoglio-naam eren, want aanstaande zaterdag is het precies een eeuw geleden dat Ugo Sivocci het klavertje op zijn Alfa Romeo RL Corsa kleefde en er de Targa Florio mee won. Om die verjaardag te herdenken doet de constructeur nu hetzelfde met de vernieuwde Giulia en Stelvio Quadrifoglio. Die krijgen naast wat extra stiksels in het interieur ook standaard een Akrapovic-uitlaat, een mechanisch sperdifferentieel en 10 pk’s extra mee, goed voor 520 pk.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario 2023

Je hoeft echter niet noodzakelijk één van de ‘100th Anniversario’-exemplaren op de kop te tikken om van de facelift te kunnen genieten, want die stroomt ook door naar de reguliere Giulia en Stelvio Quadrifoglio. Reken dus op nieuwe LED-koplampen met de iconische ‘3+3’-layout, terwijl je binnenin voor het eerst mag kijken op een 12,3 inch groot digitaal bestuurdersdisplay. Dat biedt de keuze uit dezelfde drie looks als de tragere modellen — ‘Evolved’, ‘Relax’ en ‘Heritage’ — terwijl de Quadrifoglio’s daar natuurlijk nog een specifieke ‘Race’-aankleding aan toevoegen. Wat je daarvoor moet bijbetalen, weten we op dit moment nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws