SsangYong komt met 4 nieuwe EV's, heet voortaan KG Mobility

SsangYong KG Mobility

Nieuwe bazen, nieuwe toekomstvisies. Dat is bij het Zuid-Koreaanse SsangYong wel heel duidelijk. Na een overname gaat het bedrijf voortaan door het leven als KG Mobility én worden er vier nieuwe elektrische auto's aangekondigd. Van een elektrische pick-up tot een compacte crossover.

KG Group - de nieuwe eigenaar van SsangYong die actief is in sectoren zoals chemie, staal, milieuvriendelijke energie, IT, media en opleidingen - heeft grootste plannen met het Zuid-Koreaans merk. Zo wil het SsangYong doen uitgroeien tot een merk met een sterke EV-portfolio. Daarbij worden in één klap vier nieuwe modellen aangekondigd. Al kennen we er stiekem al eentje.

Is het nu SsangYong of KG?

De eerste in lijn is namelijk de al aangekondigde Torres EVX. Die stoere elektrische SUV krijgt zijn officiële onthulling op 30 maart en moet SsangYongs nieuwe design- en modellenrichting weer geven. Naast de Torres EVX komen binnenkort dan ook nog een grotere en kleinere elektrische SUV te staan. Om het gezelschap helemaal compleet te maken kondigt SsangYong ook nog een elektrische pick-up aan. Moederbedrijf KG Mobility wil tevens een nieuw EV-platform ontwikkelen dat eveneens uit kan pakken met autonome rijfuncties en doorgedreven connectiviteit. Al is het niet duidelijk dat dit platform gebruikt zal worden voor de al aangekondigde modellen.

SsangYong KG Mobility

Is momenteel ook niet duidelijk: de merknaam die op de auto's gaat kleven. Zo is het bedrijf "SsangYong Motor Company" wel herdoopt tot "KG Mobility"... maar het automerk SsangYong (nog) niet. An sich is dat niet zo uitzonderlijk. Zo spreken we ook niet van een "Ford Motor Company" Fiesta, "Stellantis" Astra of een "Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG" Cayenne Turbo. Jep, dat is de officiële bedrijfsnaam van Porsche... Gekke Duitsers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws