DS ‘Esprit de Voyage’ is eerste van reeks op mode geïnspireerde collecties (2023)

DS 4 & 7 Esprit de Voyage 2023

Dat je een DS niet alleen met je verstand koopt, dat weten ze in Frankrijk maar al te goed. Daarom passen ze voortaan een trucje uit de modewereld toe, waarbij ze hun modellen gaan aankleden volgens collecties. De eerste, genaamd ‘Esprit de Voyage’, stopt de DS 4 en DS 7 in een chic GT-jasje.

DS is een beetje een vreemde eend in premiumland. Terwijl de grote jongens zoals BMW en Mercedes zich namelijk liefst toeleggen op strakke, stoere looks blijven de Fransen maar spelen met overdadig chroom en liefst zo veel mogelijk diamantmotieven. Dat maakt van een DS vaak een auto waar je voor moet zijn, een beetje zoals in de wereld van de mode ook niet iedereen te vinden is voor de gekke creaties die er soms de catwalks sieren… Dus waarom zouden ze die gelijkenis dan niet nog wat verder doortrekken?

Mode kost geld

Maak kennis met ‘Esprit de Voyage’, de eerste collectie van DS. Daarmee willen we niet zeggen dat het automerk voortaan colberts en mocassins gaat verkopen, maar wel dat ze thematische speciale edities van hun modellen gaan lanceren. Deze eerste poging moet bijvoorbeeld zin geven in verre reizen, en dat merk je meteen aan de talloze tekeningetjes van de kaart van Europa in de dashboardbekleding en op de dorpels. Daarop is Parijs aangeduid door een diamantje met een bundel stralen errond, en hetzelfde motief vind je terug op de zwartgelakte spiegelkappen. Voor de rest van het koetswerk kan je kiezen uit verschillende kleuren terwijl de lederen bekleding binnenin telkens in een combinatie van Pebble Grey en Granite Grey verschijnt.

DS 4 & 7 Esprit de Voyage 2023

Net als in de modewereld moet je natuurlijk wel wat over hebben voor je speciale DS. Zo wordt de ‘Esprit de Voyage’-versie verkrijgbaar op de DS’en 4 en 7, waar je bij die eerste aankijkt tegen een vanafprijs van 44.600 euro voor de 1.2 op benzine terwijl die tweede minstens 51.200 euro moet kosten met de 1.5-liter dieselmotor. Je krijgt er natuurlijk ook flink wat voor in ruil, want de ‘Collections’ zullen telkens gebaseerd zijn op de Rivoli-topversie met nog wat extra’s erbovenop. Reken bijvoorbeeld op verwarmde, geventileerde én masserende voorzetels en akoestisch gelamineerde ruiten… En dat is alleszins meer dan je krijgt in je nieuwe designerhandtas.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws