Dan toch: Mitsubishi brengt Outlander PHEV naar Europa in 2024

Mitsubishi Outlander PHEV 2023

Mitsubishi heeft vandaag zijn toekomstplannen uit de doeken gedaan, en één plan is daarin extra opvallend. Zo zullen ze vanaf volgend jaar de nieuwe Outlander PHEV naar Europa beginnen verschepen, nadat die in Azië en de VS al meer dan een jaar op de markt is.

Goed nieuws voor zij die nooit gestopt zijn met geloven in Mitsubishi: je hebt terug iets om naar uit te kijken. En nee, dan hebben we het niet over schaamteloze Renault-kopieën als de ASX-tur of de aankomende Cliolt, maar wel over een échte Mitsubishi. De Japanners beloven namelijk de Outlander terug te brengen, inclusief plug-inhybride aandrijflijn.

'Challenge 2025'

Mitsubishi heeft aangekondigd dat het zijn Outlander PHEV volgend jaar terug naar Europa wil brengen, na twee jaar van afwezigheid. In die tijd is er zowaar een gloednieuwe generatie van de SUV gekomen, die nog sterker dan ooit inzet op plug-inhybride techniek. Zo combineert de Outlander PHEV het CMF-C/D-platform van de Nissan X-Trail of Renault Austral met een 2.4-liter benzinemotor, een elektromotor en een accupakket van 20 kWh. Daarmee moet de Outlander zo’n 87 kilometer zuiver elektrisch kunnen rijden. Voorlopig verklapt Mitsubishi alleen nog niet of de Outlander PHEV naar alle Europese markten zal komen, maar het is toch al een goed begin.

Mitsubishi roadmap 2023

Ook daarnaast wisten de Japanners ons al op een paar nieuwigheden voor te bereiden onder de noemer 'Challenge 2025'. Zo mogen we naast de aankomende Colt en ASX ook rekenen op twee nieuwe EV’s, eveneens op basis van platforms uit de Nissan-Renault-alliantie. Verder zien we ook een elektrische pick-up onder de doeken, net als een setje compacte SUV’s met hybride- en zuiver elektrische aandrijflijnen. In totaal gaat het om 16 nieuwigheden, al is nog maar de vraag hoeveel er daarvan voor Europa bedoeld zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws