Autogigant General Motors aast terug op Europa

General Motors Europa

Na in 2017 de boel bij Opel voor dood achter te laten en eerder Saab uit te doven, aast het Amerikaanse General Motors terug op een deel van de Europese markt. Daarvoor stelde het een nieuwe lobbyist aan om in Europa de terugkeer af te tasten.

Dat General Motors geen al te mooie staat van dienst heeft in Europa is misschien wel een understatement. Want zo was het verantwoordelijk voor de dood van het Zweedse Saab en liet het ook jarenlang Opel verloederen. Op de Amerikaanse thuismarkt heeft General Motors met GMC, Chevrolet, Buick en Cadillac echter enkele sterke merken in haar portefeuille. En na het vertrek in 2017, begint het nu terug te jeuken bij GM om terug te keren naar Europa.

Nooit echt weggeweest

Nu eerlijk is eerlijk, General Motors is eigenlijk nooit echt weggeweest in West-Europa. In bepaalde landen werden nog modellen van Cadillac en de Chevrolet Corvette verkocht. Daarnaast heeft het concern een designstudio in het Verenigd Koninkrijk en een digitaal R&D-centrum in Ierland.

General Motors Europa

De volgende stap in haar wederkeer is het aanstellen van Ludovic Basset, een 46-jarige Fransman die de voorbije 15 jaar werkte binnen de Europese politiek. Als je dan weet dat GM's nieuwe credo "Zero Crashes, Zero Emissions and Zero Congestion" (Nul ongelukken, nul emissie en Nul files) luidt, dan is het duidelijk dat General Motors via politiek gelobby op goede voet terug wil komen naar Europa. Of we daadwerkelijk producten van Cadillac en Chevrolet te zien zullen krijgen? Dat is momenteel nog koffiedik kijken. Mogelijks komt GM met een compleet nieuwe start-up naar Europa. Benieuwd wat de toekomst zal brengen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws