Officieel: Mercedes-AMG S 63 E Performance plugt met +800 pk (2022)

Mercedes-AMG S 63 E Performance info Belgie

Mercedes trakteert haar statige S-Klasse op de performante plug-inaandrijflijn van de van de pot gerukte AMG GT E Performance. Daardoor mag de favoriet van ieder staatshoofd uitpakken met 802 pk en 1.430 Nm koppel.

De Mercedes S-Klasse, een toonbeeld van luxe, elegantie en een uiterst comfortabel rit. Maar wat als je daar geen moer om geeft en vooral snel wil gaan met je S? Wel, dan heeft Mercedes eigenlijk een ruim arsenaal aan keuzes in de vorm van de AMG-derivaten. Er heeft echter een nieuwe koning de troon betreden; de Mercedes-AMG S 63 E Performance!

Koppelbeul

Voor krachtbron onderin ging de S-Klasse te raden bij broeder AMG GT E Performance. Die zegent zijn 4-liter twinturbo V8 met een elektromotor en compacte accu om vortig veel vermogen los te laten naar de vier wielen. Niet anders bij deze S 63 E Performance. Zo is de V8 voorin op zichzelf al goed voor 612 pk en 900 Nm koppel. Vijs daar een elektromotor van 190 pk en 320 Nm aan vast en je tilt het systeemvermogen richting 802 pk en 1.430 Nm koppel.

Mercedes-AMG S 63 E Performance info Belgie

De prestaties die losgepulkt worden door deze krachtinjectie spreken voor zich: Hoewel een kolos van 2.6 ton sprint de S 63 E Performance in amper 3.3 seconden naar de honderd. Daarmee laat deze luxesloep enkele uitermate performante EV's achter zich. De top schermt Mercedes af op 250 km/u maar als je wappert met je staatsvlag (en een zak geld) verhoogt het merk met de ster die met plezier richting de 290 km/u.

Subtiel voorkomen, efficiënte aandrijflijn

Hoewel Mercedes dus +800 pk in de S-Klasse wist te proppen, blijft het uiterlijk relatief subtiel. Geen vunzige spoilers of schreeuwende stickers. Bestel deze knaap in het zwart of grijs en niemand heeft door dat je hier met een stoplichtsprinter van jewelste aan het rondtoeren bent. Enkel de gril met verticale spijlen en vier einddempers geven ietwat teken van zijn kunde.

Mercedes-AMG S 63 E Performance info Belgie

Nu goed, een plug-inhybride met meer dan 800 pk, wat wil dat zeggen qua zuinigheid? Wel, bekijk je het vanuit een performance-standpunt, dan is deze S E Performance uitermate indrukwekkend. Want hoewel beestig vermogend, noteert hij een verbruik van amper 4.4 l/100 km en 100 g/km CO2. Zuiniger dan een Toyota Corolla Cross Hybrid, om maar iets te zeggen. Dankzij zijn accu van 13.1 kWh legt hij daarnaast een elektrische range van 33 kilometer voor (21.4 kWh/100 km). Al gaat het AMG vooral om die extra performance dankzij de elektromotor.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws