Mitsubishi XFC Concept toont nieuweling (2022)

Mitsubishi XFC concept

Na enkele jaren van woelige water wil Mitsubishi zich stelselmatig terug op de kaart gaan zetten op de wereldmarkt. Vorig jaar nam het met de nagelnieuwe Outlander de eerste stap, nu wil het ons met de XFC concept klaarstomen voor een nieuwe compacte crossover die boven de ASX komt te staan.

We zeggen wel "ons" maar eerlijk is eerlijk, op dit moment is het nog niet duidelijk dat Mitsubishi wel terugkomt naar België. Vanaf maart 2023 zal het namelijk in een beperkt aantal Europese landen terug de verkoop in gaan. Daarvoor heeft het een nieuwe ASX (een kopie van de Renault Captur) en een nieuwe Space Star (een Renault Clio met Mitsu-badges) op de planning staan. Al zijn die Franse klonen specifiek voor de Europese markt niet het enige waar Mitsubishi mee bezig is. Kijk maar eens naar deze XFC concept.

Een nieuw jaar, een nieuw gezicht

Wie kan terugkerende designkenmerken op modellen van Mitsubishi opsommen? Eerlijk? Wij ook niet. Het zal dan niet verbazen dat ook deze XFC mag uitpakken met een compleet eigen design. Een design dat zich laat kenmerken door gespierde lijnen en een stevige grille. Uniek oogt het wel, dat moeten we Mitsubishi geven.

Mitsubishi XFC concept

Al zijn wij vooral onder de indruk van het interieur. Met mooie materialen, knappe displays en een opvallende middenconsole. Het is duidelijk dat als Mitsubishi het wil, het knappe dingen kan maken. Daarnaast pocht Mitsubishi met "class leading" interieurruimte voor de inzittenden. Op welke klasse het Japanse merk dan mikt? Het zegt het niet met zo veel woorden maar gok op dat van de C-SUV. Of anders gezegd, dat van de Volkswagen Tiguan en co.

Ook voor Europa?

Of de productieversie van deze XFC naar Europa komt is nog maar de vraag. In eerste instantie alvast niet, want de versie met verbrandingsmotoren zal in 2023 worden geïntroduceerd op Aziatische markten (Vietnam, Thailand,...). Mitsubishi laat in één adem wel weten dat het volop bezig is met de ontwikkeling van een elektrische variant waarmee ze wel buiten de zogenaamde ASEAN markt willen opereren. Deze XFC in 2024 als EV in Europa? Ach, waarom niet!

Mitsubishi XFC concept

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws