Ford GT LM: Gepast einde (2022)

Ford GT LM 2022

Na vijf jaar en een productierun van 1.350 stuks is het einde in zicht voor de GT supercar van Ford. Via een laatste tot 20 stuks gelimiteerd model wil de Blauwe Ovaal afscheid nemen van haar prestigeproject. Daarbij kon geen betere ode gevonden worden dan een eerbetoon aan de GT40's raceverleden op Le Mans. De Ford GT LM is geboren!

Hoewel er amper 1.350 exemplaren zullen gebouwd worden van de tweede generatie Ford GT, liet het Amerikaanse merk maar liefst 11 gelimiteerde edities op de aardbol los. Van de met een naakte carbon carrosserie getooide Liquid Carbon over de enkel voor het circuit bedoelde GT Mk II tot deze GT LM. En de GT LM, die dient meteen als de zwanenzang voor de Ford GT. Een zwanenzang met een duidelijke knipoog naar het raceverleden van Ford op Le Mans.

Edelmetaal

Hoewel je zou denken dat Ford met deze GT LM ons vooral terug wil doen denken aan die keer dat het met de GT40 vier keer achter elkaar Ferrari een bolwassing gaf tijdens de 24 uur van Le Mans (1966-1969), focust het merk ook op haar race-overwinning in 2016 met de raceversie van deze generatie GT. Destijds een indrukwekkende prestatie omdat Ford na een hiaat van maar liefst 50 jaar terug trok naar Le Mans en meteen de eerste (en derde) podiumplaats wist te betreden. Ford is zo uitermate fier op die prestatie dat op het dashboard van alle twintig exemplaren een badge kleeft gemaakt uit het gesmolten metaal van de krukas van de race-GT die in 2016 derde werd. Juist ja.

Ford GT LM 2022

Alle 20 exemplaren van deze GT LM worden voorts getooid in het Liquid Silver en krijgen naar keuze van de klant blauwe of rode accenten. De 3.5-liter V6 met 660 pk blijft onveranderd achterin deze GT LM liggen. Niet dat je vermogen tekort komt natuurlijk.

Ford GT LM 2022

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws