Tesla Model Y kroont zich tot veiligste auto van Euro Ncap

Tesla Model Y Euro NCAP SCORE

In de naam van de wetenschap heeft veiligheidsorgaan Euro Ncap weer een rist auto's tegen de muur geworpen. De in Duitsland gebouwde Tesla Model Y mag zich in één klap kronen tot één van de veiligste auto's van Europa. Vooral de softwarematige veiligheidsystemen lieten een blijvende indruk na bij Euro Ncap.

Dat Tesla niet enkel knijterefficiënte maar ook extreem veilige elektrische auto's bouwt is een publiek geheim. Zo staan de Model 3, Model X en Model S eigenlijk bovenaan de Euro Ncap ranglijst. Broertje Model Y mag nu het bovenste schavot vervoegen met de hoogste score ooit voor de veiligheidsassistentie.

Hoogste score ooit gemeten

Jawel, de Tesla Model Y heeft (eindelijk) zijn Euro NCAP-score. De maximumscore van 5 sterren was eerlijkheidshalve geen verrassing. Al doet de SUV van Tesla het ook opvallend goed in de afzonderlijke onderdelen. Zo zijn de scores van 97% op veiligheid voor volwassen inzittenden en 98% voor de veiligheidsassistentie bij de hoogste ooit gemeten. Meer nog, volgens Euro Ncap presteerde de Model Y opvallend indrukwekkend op veiligheidsvlak met zijn camerasystemen om zwakke weggebruikers en auto's te ontwijken.

Het is niet voor het eerst dat Tesla zichzelf in het nieuws werkt met de veiligheid van haar auto's. Bij een crashtest van de NHTSA (de Amerikaanse tegenhanger van de Euro Ncap) in 2013 was de Tesla Model S zo sterk, dat hij de machine sloopte die gebruikt werd om een dakdruktest uit te voeren. Kijk hierboven alvast naar de video van de Model Y zijn geslaagd eindexamen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws