Driften voor het milieu: Mercedes maakt portiergrepen uit oude banden

Mercedes recyclage banden

Mercedes heeft samen met chemiereus BASF een proces ontwikkeld waarbij kunststof terug uit oude banden wordt gehaald om bijvoorbeeld deurklinken mee te produceren. Zowel de S-Klasse als EQE zullen dit jaar nog worden uitgerust met gerecycleerde" portiergrepen.

Je kan natuurlijk altijd een boompje planten om de milieuproblematiek op te lossen maar als je als megaconcern écht een impact wil maken, dan moet je richting een gesloten materiaalkringloop gaan. Hippe lingo voor het zo veel mogelijk opnieuw gebruik van materialen. Mercedes gaat nu gerecycleerde portiergrepen maken. Nee, niet door exemplaren van auto's in de straat te stelen, wel door nieuwe grondstoffen te extraheren uit oude banden. Wacht, wat?

S-Klasse en EQE eerst aan de beurt

Geen vrees, Mercedes gaat niet plots rubberen deurhendels op haar modellen installeren (al zou dat minder stress geven in krappe parkeerplaatsen). Wel heeft het samen met BASF en start-up Pyrum Innovations een manier gevonden om via chemische recyclage grondstoffen uit autobanden te halen waarmee je terug nieuwe kunststoffen materialen kan maken.

Mercedes recyclage banden

In een eerste fase zal Mercedes haar gerecycleerde materialen gebruiken voor de vervaardiging van deurhendels voor de Mercedes S-Klasse en EQE. Daarnaast krijgt de S-Klasse ook een nieuwe crashabsorber op basis van een combinatie van oude en nieuwe grondstoffen. Op termijn is uiteraard de sky the limit. Waardoor je je in de toekomst iets minder schuldig moet voelen als je een setje banden oprookt op het circuit. Het is tenslotte voor nieuwe deurklinken op een Mercedes.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws