F*ck EV: Dodge Durango SRT Hellcat perst 710 pk uit zijn V8 (2022)

Dodge Durango Srt Hellcat 2022

Dodge houdt momenteel haar Speed Week event. Tijdens die driedaagse is er niet enkel plaats voor compleet nieuwe modellen, ook oudgedienden tekenen terug van de partij. Zo (her)introduceert Dodge haar Durango SRT Hellcat, een knoert van een SUV met een 710 pk sterke 6.2-liter V8.

Het is bijna cynisch, dat Dodge tijdens haar Speed Week event in de VS duidelijk maakt dat haar toekomst elektrisch zal zijn maar het tegelijkertijd de Durango SRT Hellcat terug vanuit zijn graf sleept. Die potige SUV gebruikt namelijk een monsterlijke 6.2-liter V8 met supercharger die 710 pk en 875 Nm genereert. En nee, heel ecologisch is dat niet.

Terug van weggeweest

Wie niet helemaal mee is met de Amerikaanse markt en Dodge, het dochtermerk van Stellantis is een graag geziene gast bij petrolheads met dank aan de Hellcat-varianten van zijn modellen. Die uitvoeringen van onder andere de Challenger en Charger krijgen een absurd potente 6.2-liter V8 onder de kap met een overvloed aan pk's. Ook de Durango, Dodge's grote SUV à la Audi Q7, werd in 2020 omgebouwd naar een Hellcat maar verdween na één jaar al terug uit de kooplijsten.

Dodge Durango Srt Hellcat 2022

De vraag naar de Durango SRT Hellcat bleek echter zo groot dat Dodge nu besloten heeft de über-SUV terug in productie te nemen. Als een soort van spotgoedkoop alternatief voor de Lamborghini's Urus en Porsches Cayenne Turbo GT van deze wereld. Onder de 4 seconden naar de honderd, een top van net geen 300 km/u en een sprintje op de kwartmijl van 11.5 seconden. Het normverbruik van 19.6 l/ 100 km nemen we er dan maar even bij.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws