Bentley Mulliner Batur is frisse start voor Bentley

Bentley Mulliner Batur teaser

Hoewel Bentley's ontwikkeling van een elektrisch model niet van een leien dakje verloopt, moet de show verder gaan. Daarom onthult het Britse merk op 21 augustus de Mulliner Batur, een gelimiteerde Gran Tourer die de nieuwe designtaal van Bentley zal tonen.

Het gaat Bentley op verkoopvlak voor de wind. Al is het Britse merk er zich ter degen van bewust dat stilstaan geen optie is. Daarom ook dat het volop bezig is met de ontwikkeling van een EV (ook al liep die wat vertraging op) én is het klaar met een nieuwe designtaal voor haar toekomstige modellen. Een eerste blik op die nieuwe huisstijl krijgen we via de Mulliner Batur, een exclusieve handgemaakte gran tourer die eind deze maand onthuld zal worden op de Monterey Car Week in Californië.

Krater

Heel veel info over die nieuwe Mulliner Batur hebben we nog niet buiten een korte teaservideo. Al weten we wel dat Bentley deze gran tourer ziet als een auto die het verkoopsucces van de Bacalar moet opvolger. Die Bacalar is een peperdure tweezitter cabrio van het Britse merk die in beperkte oplage werd gebouwd. De eerste info lijkt er evenwel op te wijzen dat de Mulliner Batur eerder een coupe (of zelfs vierdeurscoupe) zal worden.

Tenslotte misschien ook nog even de spotlight op de naam werpen? Bentley vernoemt de Batur naar Lake Batur, een 88 meter diep meer in een krater nabij Bali in Indonesië. Op 21 augustus krijgen we alvast alle info... en Bentleys nieuwe designtaal te zien!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws