Cupra Leon nu ook met 150 pk en 190 pk... wacht wat?! (2022)

Cupra Leon 150 pk 190 pk

Goed nieuws! Want Cupra lanceert twee nieuwe motorisaties voor haar sportieve Cupra Leon. Het minder goede nieuws? Wie hoopt op extra performance komt van een kale reis terug. Cupra introduceert namelijk een Cupra Leon met 150 pk en 190 pk. Wordt het dan geen Cupra-light?

Tot op de dag van vandaag ambieert Cupra het sportieve submerk te zijn van Seat. Insiders weten echter dat Cupra de taak heeft om Seat in alle rust uit te faseren. Zodat Seat zich kan toespitsen op mobiliteitsoplossingen binnen de VW Group en Cupra zich mag focussen op, tja, auto's verkopen. Een snelle manier om meer auto's te verkopen? Dat doe je uiteraard door goedkopere varianten te introduceren. Zoals nu het geval bij de Cupra Leon!

Minder vermogen, meer uitrusting

Stap je namelijk momenteel de Cupra-dealer binnen, dan kan je de Leon en Leon Break uitrusten met 204 pk sterke plug-in of een 300 pk sterke 2-liter viercilinder. Dat zijn al vrij forse motoren voor Jan en Irma Modaal. Waardoor Cupra nu het gamma neerwaarts uitvergroot. Zo plukt Cupra de 1.5-liter viercilinder turbobenzine met 150 pk uit de reguliere Seat Leon én introduceert het Spaanse merk een 190 pk sterke uitvoering van de gekende 2-liter viercilinder turbobenzine.

Cupra Leon 150 pk 190 pk

Toegegeven, dat zijn minder performante motoren voor een - in essentie - sportmodel, al countert Cupra door te stellen dat Leons uitgerust met de instapmotoren meteen mogen genieten van een riante standaarduitrusting zoals LED-koplampen, 18-duims velgen, Cupra-bumpers, en sportstoelen. Hmmm, juist ja.

Op jacht naar marge

De reden achter deze update is natuurlijk makkelijk te vinden. Bij Seat geven ze namelijk zelf grif toe dat er meer marge valt te behalen op een Cupra Leon dan op een Seat Leon. Dat daardoor het sportieve imago van Cupra tot op de limieten wordt getrokken, dat is een spijtig gevolg. Prijzen van deze nieuwe varianten hebben we trouwens nog niet, wel weten we dat ze vanaf dit najaar vallen te bestellen.

Cupra Leon 150 pk 190 pk

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 20:38
afbeelding van Carlos

Eigenlijk de motoren die ze in de Formentor aanbieden, komen naar de Leon.

Bjorn Willaert 13:30
afbeelding van Bjorn Willaert

Ze doen weer net hetzelfde met Cupra als eind de nillies met de FR en Cupra modellen. Toen begonnen ze die sportieve bumpers ook op gewone motorisaties te steken waardoor ze de Cupra/FR bezitters wegjoegen.

Uw reactie