Officieel: Nieuwe KTM X-Bow GT-XR krijgt wél carrosserie (2022)

Denk je aan een auto, dan beeld je je doorgaans in dat die een carrosserie heeft, toch? Niet als die auto een KTM is, want die constructeur gooit vrijwel al het plaatwerk overboord voor wat buizen en vooral veel gewichtsbesparing. Tot nu, want KTM belooft een heuse supercar mét koetswerk.

Heette dit platform ‘Motofans’, dan kenden we KTM vooral van zijn talrijke motorfietsen. Het gaat hier echter om auto’s, en de enige vierwieler die de Oostenrijkers momenteel produceren is de X-Bow. Dat doen ze al sinds 2008, en in al die tijd was een optionele voorruit zowat het enige noemenswaardige stuk bescherming dat je op een straatlegale X-Bow mocht verwachten. Daar komt binnenkort verandering in, want de constructeur laat de eerste beelden zien van een nieuwe X-Bow met — stel je voor — een carrosserie.

”Extreme Racer”

Die zal door het leven gaan als X-Bow GT-XR, en de constructeur neemt in zijn omschrijving zowaar het woord “supercar” in de mond. Op basis van de looks zouden we dat alvast niet betwisten want met zijn lage silhouet, de motor in het midden en — hét universele voorteken van circuitsucces — een centrale ruitenwisser ziet deze machine er alvast bloedsnel uit. De specificaties om dat te staven geeft KTM nog niet vrij, maar reken er maar op dat de GT-XR minstens 600 pk naar zijn achterwielen zal sturen. Dat doet de GTX-versie van de X-Bow namelijk al, dankzij een 2.5-liter vijfcilinderblok van Audi.

KTM X-Bow GT-XR 2022

Kijk je trouwens even terug naar die X-Bow GTX, dan merk je dat die ook al een carrosserie had. Er is echter een belangrijk verschil, want met dat model mocht je je niet vertonen op de openbare weg. Deze nieuwe GT-XR-versie wordt wél straatlegaal, al zou hij zich nog steeds het beste thuis moeten voelen op een circuit. Dat is althans wat zijn naam doet vermoeden, want het ‘XR’-gedeelte staat volgens KTM voor ‘Extreme Racer’.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws