Tesla Model X Plaid: zoveel kost de snelste SUV ter wereld in België (2022)

Tesla Model X Plaid Prijs belgie

Met 1.020 pk en een sprint naar de honderd van 2.6 seconden mag de Tesla Model X Plaid zich officieel kronen als snelste SUV ter wereld. Maar wat kost zo'n brok elektrische performance-SUV? Wel, in België alvast 143.990 euro.

Tesla heeft haar gamma van Model S en Model X begin dit jaar opgefrist. Daardoor verdwenen beide wagens even uit de bestellijsten. Nu zijn ze echter terug en Tesla zal eerst de van de pot gerukte Plaid-uitvoering introduceren. Je weet wel, de variant met drie elektromotoren en meer pk's dan de meeste hypercars.

Plaid-watte?

Maar wat is dat nu juist, zo'n Model X Plaid? Wel, gewoon even de snelste accelererende SUV ter wereld. Met dank aan drie elektromotoren die een vermogen van 1.020 pk en 1.420 Nm naar de vier wielen mogen sturen. De nul naar honderd bedraagt daardoor amper 2.6 seconden. Sub 3 seconden... voor een SUV van 2.5 ton! Jep, het moet niet gekker gaan worden.

Tesla Model X Plaid Prijs belgie

Dat zo'n hyper-SUV een pittig prijskaartje draagt zal je wel niet verbazen. Zo heeft de Model X Plaid een startprijs van 143.990 euro. Bijbetalen kan je voor lakkleurtjes, grotere velgen, de interieurkleur en autonome technologie. Anderzijds... een Lamborghini Urus is stukken duurder en heus niet sneller.

Vanaf december 2022 start Tesla met de eerste leveringen van de Model X Plaid. Op termijn zal Tesla ook nog de reguliere Dual Motor AWD-versie van de Model X herintroduceren, al is dat pas in de loop van 2023.

Liever een Tesla Model S Plaid? Daar hebben we ook de prijzen van!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Louis_ 08:36
afbeelding van Louis_

Waar de 3 en Y waar voor hun geld bieden is de Model X/S een gedrocht, kraakt, piept, veiligheids functies ontbreken zoals cross traffic alert, blind spot monitoring, geen 360 camera. Phantom braking, een gevaar op de baan. Deur sensoren die denken dat er iets staat, maar er is niets, Vanaf het wat kouder wordt, is de miserie nog nadrukkelijker aanwezig. X ingeruild voor een iX wat een verademing. De meeste X en S rijders wisselen hun Tesla in voor een premium Duits, 4 kennissen hebben dat al gedaan …. Ja je hebt een aantal fans die dat er allemaal bij nemen, maar je moet er dan de regelmatige trip naar de garage en de afwezigheid van heel wat rij hulp systemen, geen CarPlay of AA en de rammeltjes er wel bij nemen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws