Nieuwe bazen, nieuwe wetten: Toekomst VW Golf aan zijden draadje

Volkswagen Golf MK9 info

Met een nieuwe CEO voor Volkswagen en een nieuwe hoofdbaas voor de gehele Volkswagen Group was het maar een kwestie van tijd voor heilige huisjes een pandoering zouden krijgen. VW CEO Thomas Schäfer twijfelt openlijk aan een nieuwe generatie voor de Golf.

Zonder twijfel is de R&D-afdeling van Volkswagen al volop bezig met het uitvinden van de negende generatie Golf. Hard labeur (en harde cash) dat binnenkort wel eens tevergeefs kan zijn. Want niemand minder dan VW CEO Thomas Schäfer trekt in een interview met het Duitse Welt het bestaansrecht van de volgende generatie Golf in twijfel.

Verkoopverbod

Zijn besognes zijn uiteraard niet ongegrond. Want een nieuwe generatie Golf zou moeten voldoen aan de in 2025 geïntroduceerde Euro 7-norm. Een verstrengde wetgeving vanuit de EU omtrent uitstoot die auto's vlot 3.000 à 5.000 euro duurder zou maken. Kortom; de nieuwe generatie Golf zou lang genoeg in productie moeten zijn om de meerprijs qua ontwikkeling terug te verdienen via de klanten.

Volkswagen Golf MK9 info

Laat daar het volgende schoentje knellen. Want de negende generatie Golf zou ruwweg in 2027 het levenslicht zien. Als je dan weet dat Europa vanaf 2035 een complete ban op de verkoop van auto's met verbrandingsmotor introduceert én sommige landen dat verbod nog vroeger introduceren, dan is het duidelijk dat het vrij onlogisch zou zijn om een compleet nieuwe auto te ontwikkelen die maar enkele jaren in productie mag.

Hoe dan ook, er is nog geen officiële beslissing genomen. Die zou in de komende 12 maanden vallen. Een facelift van de huidige achtste generatie staat trouwens nog wel op de planning. Die moet ergens in 2023, 2024 het levenslicht gaan zien.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws