Prodrive Racing Simulator is mooiste racesimulator ooit, kost 45.000 euro

Prodrive Racing Simulator

Prodrive, het bedrijf achter de befaamde rallywagens van Subaru en de nodige succesverhalen op het circuit, dipt nu ook haar Britse tenen in de simulatorwereld. Samen met designhuis CALLUM heeft het naar eigen zeggen de mooiste gamingsimulator ter wereld gecreëerd. Met een kostprijs van... ahum... vlot 45.000 euro.

Mensen die thuis zijn in de racegamewereld kennen het belang van een goede simrig, een combinatie van monitor, stoel, stuur en pedalen vast gehangen aan je PC of console. Want hoe realistischer die rig het gevoel van de auto weet te vertalen naar je lichaam, des te strakkere rondetijden je digitaal kan neerzetten. Het Britse Prodrive zegt nu de mooiste racesimulator ter wereld te hebben gecreëerd.

Kunst zonder wielen

De rig heet alvast simpelweg "Prodrive Racing Simulator" en wil op technisch vlak alvast niet teleurstellen. Zo herbergt Prodrive in de simulator een computer met een 12 GB GeForce RTX grafische kaart en 16 GB geheugen. Zichtbaarder prijkt dan weer een 49-duim gebogen scherm en Precision SIM mocht zich ontfermen over het LM-PRO stuurtje dat gebruikt maakt van een Simcube stuurmotor en de mechanische pedalen. klinkt dit allemaal als Klingon in de oren? Dan heb je misschien meer aan de visuele praal.

Prodrive Racing Simulator

Prodrive sloeg namelijk de handen in elkaar met designhuis CALLUM. Daar werd een body ontworpen voor de simulatiemachine. Centraal staat een koolstofvezel monocoque die optisch lijkt te zweven in een omhulsel bestaande uit 16 lagen hout. We moeten er niet flauw over doen; dit is een ontiegelijk knap speeltje geworden. Spijtig genoeg maakt de prijs ook meteen duidelijk dat enkel de beste materialen werden gebruikt. Want het Britse Prodrive vraagt 39.000 pond voor deze Racing Simulator. Exclusief BTW en verzending. In vastelandsgelden spreken we dan over 45.000 euro zonder BTW of verzending. Dit... of toch maar een tweedehandswagen voor het circuit?

Prodrive Racing Simulator

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws