Donkervoort trekt de Grote Oceaan over

Donkervoort Verenigde Staten

Voor het eerst in zijn 44-jarige geschiedenis trekt de Nederlandse sportwagenconstructeur Donkervoort de Grote Oceaan over. Het merk slaat daarvoor de handen in elkaar met een lokale partner.

Joop Donkervoort bouwt al 44 jaar lichtgewicht sportwagens alsof ze voor hemzelf zouden zijn. Zoon Denis, die sinds 2021 de dagelijkse leiding van het Nederlandse merk in handen heeft, gaat nu een jarenlange droom waarmaken: Donkervoort ook in de Verenigde Staten aan de man brengen.

Donkervoort Verenigde Staten

Europese wachtlijst

Dat gebeurde tot nu toe nooit, hoewel de Amerikaanse markt na Europa de markt is waar het meest naar Donkervoort-producten gevraagd wordt. In Europa is er zelfs een wachtlijst en een levertijd van twee jaar, maar de Amerikaanse klanten krijgen sowieso een deel van de productie toegewezen. In eerste instantie wordt de D8 GTO Individual Series over de oceaan verscheept, voor een prijskaartje van 240.000 dollar exclusief btw.

Donkervoort Verenigde Staten

Voor de verkoop en het onderhoud rekenen de Nederlanders op de hulp van een Amerikaanse partner, Bespoke Imports Group uit Florida. De eerste Donkervoort voor de Amerikaanse markt gaat dan ook richting Florida, twee andere exemplaren zijn gereserveerd voor Colorado en Californië.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws