Bentley Bentayga Belgian Equestrian Collection: gelimiteerd model voor Belgische markt (2022)

Bentley-Bentayga-Belgian-Equestrian-Collection-2022_01

Hoewel Bentley al meer dan honderd jaar bestaat en de Belg zijn weg vlot naar de dealer vindt, was er nog nooit een gelimiteerd model specifiek voor de Belgische markt. Die fout wordt nu rechtgezet met de Bentayga Belgian Equestrian Collection. Een mond vol voor een tot 10 stuks gelimiteerde Bentayga die de link met paardensport moet leggen.

Geloof het of niet maar de Belgische markt weet een aanzienlijk deel van de jaarlijkse Bentley-verkoop op zich te nemen. Waardoor het opmerkelijk is dat in het meer dan 100-jarig bestaan van de Britse autobouwer, er nooit een gelimiteerd model kwam voor onze markt. Tot nu, want Bentley België introduceert de Belgian Equestrian Collection voor de Bentayga.

Rock Werchter Edition

Zeg je België, dan zeg je volgens Bentley ruitersport. Waardoor de Belgian Equestrian Collection (BEC) de link legt tussen luxe-auto's en paardensport. Tien exemplaren gaat Bentley van deze gelimiteerde editie bouwen ter ere van de Stephex Masters, het Rock Werchter onder de paardensportenvents zeg maar dat doorgaat in augustus.

Bentley-Bentayga-Belgian-Equestrian-Collection-2022_01

Elk exemplaar werd tot in de puntjes verfraaid door de Mulliner-afdeling. Zo krijgt de Bentayga BEC een Spectre bruine lakkleur, Stephex Masters logo's, 22-duims zwarte velgen, een koolstofvezelpakket en een sportuitlaat. Het interieur zet de bruine sfeer verder met Burnt Oak en Mandarin stiksels en de nodige Stephex Masters insignes. Op het dashboard is er dan weer plaats voor de Belgian Equestrian Collection-naam voluit.

Bentley-Bentayga-Belgian-Equestrian-Collection-2022_01

Prijzen voor deze gelimiteerde versie zijn niet bekend maar nu de BTW toch werd verlaagd op paarden, is er hoogstwaarschijnlijk wel ruimte voor een nieuwe Bentley.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 22:16
afbeelding van Carlos

Dat zou nu nog eens een mooie shuttlewagen zijn. Jammer dat Audi terug de officiële sponsor is. Met beetje chance is de nieuwe A8 er al :-).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws