Bentley Continental GT Mulliner krijgt meer ‘Speed’ na update (2022)

Bentley Continental GT Mulliner 2022

Bentley heeft de piek van zijn Continental GT-gamma nog eens bijgepunt. Die ‘Mulliner’ biedt nog steeds de luxe en personalisatiemogelijkheden van weleer, maar zet die wat extra kracht bij door de prestatiegerichte upgrades van de ’Speed’-versie toe te voegen — met de machtige W12-motor dus.

Het Goodwood Festival of Speed is begonnen en dat zal je geweten hebben. Niet alleen BMW en Polestar pakken er met verse modellen uit, maar ook Bentley brengt iets nieuws mee naar de heuvelklim. Of moeten we zeggen: iets “vernieuwds”, want de Continental GT Mulliner kenden we al maar wordt nu getrakteerd op een technische update.

Enkel voor de W12

Die update moet de auto vooral sneller maken, want als eigenaar van een Mulliner-topversie kon je er waarschijnlijk niet om lachen wanneer je ingehaald werd door het plebs in hun Speed-variant van de Continental GT. Vanop heden profiteert het vlaggenschip dan ook van de bijgewerkte versie van de machtige 6.0-liter W12-motor met 659 pk en 900 Nm koppel uit zo’n Speed, waar die het voor de update nog op 635 pk hield bij de Mulliner. Daardoor sprint hij voortaan naar de 100 km/u in 3,5 seconden en gaat hij door tot een top van 335 km/u.

Bentley Continental GT Mulliner 2022

Om het extra vermogen de baas te blijven krijgt de topper ook de meesturende achteras van de Speed mee, en wordt hij voorzien van elektronisch gestuurde rolstabilisatie en een aantal chassisverstevigingen. Deze aanpassingen gelden echter enkel voor de versie met W12, voor de Mulliner met V8 blijft alles bij het oude. De vernieuwde Mulliner komt in het gamma te staan boven de Speed met W12, en ook boven de nieuwe S- en Azure-versies die Bentley de voorbije maanden eveneens lanceerde. Die laatste twee zijn enkel verkrijgbaar met V8-motoren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws